Koskoca 30 günü ve ramazan’ı geride bıraktık ve artık bayram geldi çattı. Ancak 30 gün boyunca yeme şeklimiz çok değişti; bedenen ve ruhen bu beslenme biçimine de alıştık. Bayramda 30 günün acısını çıkartırcasına her yerde, her zaman envai çeşit yiyecek bizi bekliyor. Bir anda bu kadar bolluğa düşünce haliyle insan ne yiyeceğini şaşıyor. Sakin olalım ve diyetisyenimizin sözünden çıkmayalım!
1.Uzun süredir sadece akşamları su tüketebiliyorsunuz ve artık vücudunuz alarm vermeye başladı! Ciltte kuruma, kabızlık, kas krampları gibi susuzluğun ileri belirtileri de ortaya çıkmaya başladı. Bu nedenle günde en az 10-12 bardak su tüketmeye dikkat edin. İlk olarak bayram sabahına 1 bardak su ve içerisinde bekletilmiş 2 adet ceviz ile güne başlayabilirsiniz. Bu metabolizmanızı uyandırmak için güzel bir başlangıç olacaktır.
2.El öpmeler, bayram ziyaretleri derken öğün atlamaları yapılıyor. Bunun önüne geçmek için ziyaretlerinizi öğün saatlerine göre planlayın; öğün saatlerinizi ziyaretlerinize göre değil. Ayrıca uzun zamandır gündüz yemek yemediğiniz için muhtemelen kahvaltı ve öğle yemeklerini atlama eğiliminde olacaksınız ve iç sesiniz ‘1 aydır zaten böyle besleniyorum ne olacak!’ diyebilir. Maalesef öyle olmuyor; Ramazan ayındaki motivasyonunuz daha farklı olduğu için bu şekilde bir beslenme düzeni niyet etmeden devam ettirilemiyor.
3.Gelelim ziyaretlerdeki ikramlara; her gidilen yerde en azından çay ve yanına tuzlular veya tatlılar sunuluyor. Bunlara hayır diyebilmek de gerçekten zor. Ancak kendinizi sınırlandırmanız şart çünkü ramazanda uzun süre açlık nedeniyle azalan metabolizma hızı bayramda toparlanma dönemine giriyor ve her yediğiniz yarıyor. Bayram sonunda tartıda 2-3 kilo fazla görmeniz mümkün. İkram edilen tatlılardan tükettiyseniz ondan sonraki öğünü daha hafif geçirmenizi tavsiye ederim.
4.Aman çocuklara dikkat! Çikolata, şeker gibi yiyeceklerin fazla tüketilmesiyle kusma, ishal gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle tatlıları yemekten sonra çocuklarınıza verin.
5.Bayram sofralarında kalabalık, tüm aileyle oturulan sofralarda özellikle ortadan değil, kendi tabağınıza azar azar alıp tüketmek daha doğru olacaktır.
Son olarak içeriğindeki sağlıklı yağlar ve kompleks karbonhidratlarla sizi hem uzun süre tok tutacak hem de çok lezzetli bir tarif:
Avokado Kremalı Makarna
Biliyorsunuz diyette yasak yoktur, porsiyon kontrolü vardır. Eğer siz illa makarna yemek istemezseniz tarifi spagetti şeklinde doğranmış kabakla da yapabilirsiniz.
Malzemeler:¼ paket kepekli makarna, ½ orta boy avokado, 4 kaşık yağsız yoğurt, 1 diş sarımsak, Kekik, taze nane, maydanoz, Tuz, karabiber, 250gr tavuk göğsü. 
Hazırlanışı; Makarnaları andante haşlayın. Avokado, ezilmiş sarımsak, doğranmış yeşillikler, tuz, karabiber, yoğurt’u bir kapta karıştırın, tavuk göğsünü haşlayın ve tüm malzemeleri birleştirin