Psikiyatrik hastalıklar “ruh hastalığı” olarak da anılmaktadır. Sevgi, nefret, öfke gibi duyguların gizli kalması veya gereğinden fazla olmasıyla adeta bilgisayar programı gibi ruh işlevini yitirir, bozulur. Bozulan, ruhun kendisi değil programıdır. Yazılımda hata olmadığı halde elektronik devrelerdeki hata gibi ruh hastalığı da tedavi edilebilir. Hekim tavsiyesiyle yapılan tedavi gibi ruhun da “reset” lenmesi gerekir. Bu yenilenme, kişinin evrendeki kozmik enerjiyle sürekli bağlantı kurması ve yazılımı güncellemesiyle mümkün olur. Çünkü programda virüsler oluşabilir ve onların temizlenmesi gerekir.
İnsanın ruhunu da bilgisayar gibi sabote eden virüsler vardır. Yalan söylemek, hile yapmak, zulüm, saldırganlık, bozgunculuk gibi çevreye zarar veren her şey bir virüstür. Virüslerin en kötü özelliği, insani değerleri amaca giden yolda yok etmesidir. Hayatın huzur içinde yaşanmasını engelleyen bu virütik düşünceler kişiyi zevk tuzaklarına düşürür. Bitmez tükenmez arzular, doymayan nefis ve bencil bir yaşam tarzı hedefleyen virüslerin temizlenmesi gerekir. Bu temizlik bir defa değil sürekli olmalı ve güncellenmelidir. Koruma programları ve antikorlar ile gelecek virüs saldırılarına karşı tedbirli olmak gerekir.
Dinamik bir varlık olan insan, etrafından çevresindeki insanlardan çok çabuk etkilenir. Kalbin değişme anlamı da göz önünde bulundurulursa insan olmanın gereği olarak da kalbe gelecek bu etkilenmeyi ve ruhun bozulmasını önlemek için sürekli bir çaba gerekir...
İnsanın madde dünyası ile ruh yapısı arasındaki aracı organ ise beyindir. Beyindeki elektromanyetik dalgaların salınımında da fazlalık olması hastalığa sebep olur. Beyinle ilgili yapılan araştırmalarda; saldırganlık, korku gibi duyguların uzaktan elektromanyetik uyarı ile ortaya çıkarılacağı ispatlanmıştır. İlaç vermeden, beyne salınım ve titreşim göndererek mutluluk hormonunun salgılatılabileceği, genetik kodlar ile bile bazı araçlar vasıtasıyla oynanabileceği, sanal gerçeklik gibi konular dijital dünyanın popüler gündemi olmuştur.
Bir cihazın elektrik olmadan çalışmadığı gibi insan da ruh olmadan canlı varlık gösteremez, öldüğünde eksilen bir organı yoktur tıpkı cihaz gibi. Ruh virüsü de var olan programa etkilidir...
Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “İnanç Psikolojisi ve Bilim” kitabında derinlemesine analiz edilen bu konu hayatın manası niteliğindedir. Ruh virüsleri ile mücadele edebilmek için ise; ihtiyacımız olan, insani değerlerdir.