1.Kahvaltı yapmadan güne başlamak

31 Aralık günü güne mutlaka kahvaltı yaparak başlayın.”Nasıl olsa akşam çok yiyeceğim.” Diye düşünerek tüm gün kendinizi aç bırakmayın. 

2.Tüm gün aç kalmak

Tüm gün aç kalmak akşam yiyeceğiniz yemeklerin telafisi olamaz. İçinizi rahatlatmak için kendinizi cezalandırmayın. Çünkü sanılanın aksine gün boyu aç kalmak metabolizma hızını yavaşlatıyor ve akşam yemeğinde  gün boyu alacağınızdan daha fazla kalori almanıza neden oluyor.

3.Gün içerisinde susuz kalmak

31 Aralık günü gün içerisinde en az 1,5-2 litre su içmeye dikkat edin,  akşam için ise 0.5-1 litre su tüketimine dikkat edin. Özellikle yemek sırasında, su daha kontrollü davranabilmenizi sağlayacaktır. Eğer alkol tüketiyorsanız alkolün vücuttan atılmasına yardımcı olacak ve baş ağrılarını önleyecektir. Alkol susama hissini azaltacağı için yeteri kadar su içtiğinizden emin olun.

4.Öğle yemeğinde ağır yemekler tercih etmek

Kendinizi aç bırakmak kadar riskli bir hareket de kontrolsüzce davranmak ve gün içerisinde beslenmeye dikkat etmemektir. Öğle öğününde biraz daha hafif ve kalorisi düşük tercihler yaparak günü kurtarabilirsiniz. Örneğin peynirli bir salata ya da zeytinyağlı bir sebze yemeği ve yoğurt güzel bir seçenek olabilir.

5.Yılbaşı sofrasına aç oturmak

Bu durumda düşük kan şekeriyle sofraya oturacağınız için normalde tüketeceğinizden çok daha fazla yemek tüketmenize yok açıyor. Bu nedenle sofraya oturmadan önce veya davete/restorana gitmeden önce 1 kase yoğurt ile 1 porsiyon meyve tüketebilirsiniz.

YILBAŞININ EN BÜYÜK KORKUSU ALKOL 
Alkol içecekseniz, bu tüketiminizi aç karnına yapmamanız gerektiğini aksi takdirde alkolün kan şekerinizin ani yükselmesine ve ardından hızlıca düşmesine neden olabileceğini bilmelisiniz. Alkol tüketimlerinizi mutlaka kaliteli protein içeriği olan yoğurtlu mezelerle ve az yağlı peynirlerle yapmaya çalışın. Ve unutmayın ki rakı, viski, votka gibi içkilerin alkol oranları şarap ve biraya göre daha yüksektir. Bu yüzden 1-2 kadeh şarap en güzeli. Alkol alacaklara küçük bir önerim daha var; en azından içtiğiniz alkol kadar su içmeye çalışın ki bu yöntem alkol tüketimini düşüreceği gibi alkolün yan etkilerini azaltır ve vücudunuzun fazladan ödem bağlamasını önler.

YENİ YILIN İLK GÜNÜ 
Yılbaşı gecesi normal beslenme alışkanlıklarınıza göre daha fazla tüketim yaptığınızı ve çok fazla kaçamak yaptığınızı düşünüyorsanız güne bol su içerek başlamalısınız. Sabah kahvaltınızda yağsız yoğurt, 1 porsiyon meyve ve 1-2 ceviz tüketebilir. Bol mevsim yeşilliklerine de yer verebilirsiniz. Gün içerisinde sıvı tüketiminizi arttırabilir, papatya, melisa, adaçayı, ıhlamur gibi bitki çayları içebilirsiniz veya bir gün önce alkol tüketimini fazla kaçırdıysanız kiraz sapı, mısır püskülü gibi ödem çayları içebilirsiniz. Yeni yılın ilk gününü yatakta geçirmek yerine açık havada hafif tempolu yürüyüşler yapabilir, metabolizmanızın canlanmasını vücudunuzdan toksinlerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerinde ise sebze yemekleri ile yoğurt veya cacık tüketmek de yine sağlıklı bir yıla başlamanıza yardımcı olacaktır. 
Eğer geç kalkıp da öğlen yemeği saatinizde kahvaltı yaptıysanız öğle öğününüzü atlamış olduğunuzdan direk ikindi ara öğününe geçebilirsiniz