Bizim orada güzel bir söz var " sağlığında değer verin insana". Her ne kadar insan geç kalmaya alışık olsa da yaşarken sevilenler, değer görenler de az değil.

İki gün önce Türkiye, aslında insanlık demek daha doğru olacak, önemli bir değerini, Doğan Hoca'sını kaybetti. İnsan psikolojisini ince ince, ipe dizilen inci gibi serdi gözler önüne. Süslü cümlelerden uzak, yalın ve samimi dili nice gönüllere taht kurdu.

Bir cümlesi var ki, annesi olanlar bile eminim ona göz yaşı dökmüştür. "Annen yoksa, kimsen yok." Ekliyor usta yazar, " Annen yoksa hep başkalarını memnun etmeye çalışırsın."

Parantez açmaya gerek yok, anne evlat için bir dağdır. İnsan kaç yaşında olursa olsun canı yandığında dudaklarından dökülen anne kelimesine sığınır. Ne yapalım ki dünyanın ağrısı acısı çok, garibin yükü ağır. Tüm bunları taşıyacak yürekse yorgun düştü...

Doğan Cüceloğlu her konuşmasını, her eserini altı çizilecek şekilde konuşup , yazmıştır. Hayatımızı "kim ne der" üzerine kurmuş bir toplum olduğumuzu inkar edemeyiz. Doğan Hoca'ya göre böyle bir hayat sürenler yaşlılığında çekilmez, asabi bireylere dönüşüyor ve ekliyor " Bütün kötülüklerin ve savaşların nedeni yaşanmamış yaşamlardır. Erich Fromm"

Anlayacağımız başkaları için hayatı, yaşamı feda ederken kötülüğü sadece kendimize değil tüm insanlığa yapmış oluyoruz. Umarım Doğan Hoca'nın emeği heba olmaz. Özellikle şu günlerde onu cani gönülden anlayıp güzel adımlar atarız. Yoksa günden güne cılızlaşan bir dünya var, insanlık var.

Mükemmel değil iyi insan yetiştirmeyi hedefleyin