Yağmur toprağa düşmeden, fırtına esmeden kentin alt yapısı çöktü. Alanya'yı 15 yıl yöneten Hasan Sipahioğlu'ndan sonra Büyükşehir Yasası'nın uygulanması ve alt yapının Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi, AK Parti iktidarının özelleştirdiği TEDAŞ'ın CK AKEDAŞ'a devredilmesiyle şehirde alt ve üst yapıda kaos ortamı oluştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentte alt yapıya yeterince yatırım yapamaması, CK AKEDAŞ'ın yeterince elektrik konusunda ödenek ayırıp, hatları yeraltına almaması ve kırsalda hatlara yeterince bakım yapmaması Alanya'da kriz yarattı.
Sağanak yağmur sonrası Avsallar, Mahmutlar ve Tosmur başta olmak üzere kentin bir çok yerleşim yerinde ev ve işyerini su bastı, yollar gölete dönüştü. ASAT'ın eski beldelerde mazgalları temizlememesi, alt yapısı olmayan yerlere alt yapıyı da yapmaması kentte su baskınlarının yaşanmasına neden oldu. Mazgalların bile temizlenmediği Alanya'da olası sel felaketleri ise sağışların kısa sürmesi nedeniyle bir anlamda önlenmiş oldu.
Devlet Su İşleri'nin kırsalda dereleri temizlememesi nedeniyle de üreticilerin tarlalalarını gölete dönüştürdü, üretim yapılamaz hale getirdi.
Karayolları'nın sorumluluk alanındaki D400 Karayolu'ndaki su giderlerini temizlememesi ve Karayolu kenarındaki dereleri de kış gelmeden temizlemek yerine izlemesi de uluslararası yolda seyahati güçlendirdi.
Rahmetli Babam, her kış döneminde havaya bulut ağmadan, yağmur yağmadan 'Havada bulut, sen elektriği unut' derdi. Babamın dediği bu dönem de ortaya çıktı. Havaya bulut ağmadan, toprağa yağmur tanesi düşmeden bir çok yerde elektrikler kesildi. Bir rüzgar esti, hatlar koptu, direkler yıkıldı.
Koskoca bir kent karanlığa gömüldü. Parayı çok toplayalım, yatırımı az yapalım zihniyeti her dönem gibi bu dönem de Alanya'ya kaybettirdi.
Turizm kenti Alanya'da kış sezonu öncesi başarısız oldu. DSİ'nin bakması, Büyükşehir'in alt yapı sorunlarını görmezden gelmesi, CK AKEDAŞ'ın yeterince yatırım yapmaması kentte kaosa neden oldu.
Böyle giderse bu kış işimiz zor. Benden bugünlük bu kadar. Hadi kalın sağlıcakla.