Günümüz Alanya’sının en büyük problemlerinin başında trafik sorunu gelmekte. Zamanında yapılan yanlış planlama ve öngörüsüzlük, alternatif yolların eksikliği ve trafik yükünün mevcut yollarda aşırılık yaratarak yığılması dolasıyla trafikte artan araç ve kalabalıklaşan nüfusla beraber kazalarda da artışlar yaşanmakta.
Son günlerde epeyce artan yaralanmalı ve ölümlü kazaların önüne geçilememesi canların sıkılmasına ve insanların trafiğe çıkarken tedirgin olmasına sebep olmakta. 
     Özellikle Dinek tünelleri, yeni çevre yolu, Demirtaş kavşağı gibi  bazı güzergahlarda genellikle araçların karıştığı trafik kazalarının olması, Alanya’dan Kargıcak’a kadar olan sahil yolunda ise yayaların karıştığı trafik kazalarının olması bu bölgelerde yolların, trafik işaretlerinin  ve alt yapının incelenmesinde gerekirse farklı tedbirler alınması gerekliliği ön plana çıkmaktadır.
     Bu işin çözümü olarak sadece trafik cezası yazmak olmamalıdır.
Mesela kısa uzunluklarda olan tüneller teknik ve çizim olarak plan üzerinde kurallara çok uygun olabilir, Ama tünel içinde meydana gelen kazaların genel olarak virajlarda olması teknik olarak yeterli olan yolun sürüş konforunu etkilememesi için  virajlarda meydana gelen kazaları en aza indirmek için viraj olmadan düz bir kesitle inşa edilmesi gerekmez miydi? 
      Demirtaş kavşağı bu haliyle teknik olarak  yeterli ama ölümlü kazalara bakınca bir şeylerin eksik yada fiziken yetersiz olması acilen değişiklikler yapılması gerekliliği öngörmektedir.
      Bir diğer örnekte yeni çevre yolu Tosmur çıkışında sık aralıklarla yaşanan kazalar, hazır olmayan yolun bu haliyle açılması ve yeterince uyarı ışık ve levhasının olmayışı kazalara davetiye çıkarmakla beraber orada da değişiklik yapılmaz ise kazaların devam edeceği, bu nedenle de daha fazla önlem alınması gerekliliği vardır.
     Sahil yolunda genelde yaya ölümlü yada yaralanmalı kazalarda ise ışık ihlaliyle beraber yaya geçitleri ve yaya üstünlüğü unutulmakta hız sınırları da aşılınca istenmeyen sonuçlar meydana gelmekte.  İşte buralardaki çözüm daha sıkı denetim ve insanların yaya önceliğini anlayıncaya kadar yapılacak eğitimlerdir.       
    Eğitim eğitim diyerek bu haftalıkta yazımıza noktayı koyalım.
Kalın sağlıcakla…