Sevgili ebeveynler, okul öncesi eğitim sadece çalışan annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği bir ortam değil, çocuğun gelişimine de katkıda bulunan bir eğitim ortamıdır. Özellikle teknoloji çağında gün içinde teknolojinin yoğun kullanımı ve çocuğun maruz kalmasını göz önünde bulundurursak, akranlarıyla geçirdiği vakit ona çok daha fazla fayda sağlayacaktır. Okul öncesi eğitimin çocuğun gelişimine fayda sağladığı konular;
Sosyalleşme
Çocuklar evlerinde yetişkinlerle zaman geçirdiğinde, daha sonra karşılaştığı akranıyla iletişim kurmakta zorlanıyor. Çocukların kendi akranlarıyla iletişim kurması gelişimi açısından gereklidir. Dış dünyayla iletişim kurabilmesi ve kendi yaşıtlarıyla beraber birey olduğunun farkında olabilmesi için kreşe gitmesi çok önemli.
Paylaşma
Akranlarıyla beraber günlerini geçiren çocuğun, anaokulunda başkaları ile aynı masada oturma, okul öncesi etkinliklere katılma, oyuncak paylaşma gibi durumları çok daha kolay ve doğal bir şekilde içselleştirir.
Öz güven
Çocuklar başkalarının yanında kendini rahat ve özgürce ifade edebilmeyi öğrenebilmeli ve kendilerini rahat hissedebilmeliler. Bu durum onların kendilerini geliştirebilmeleri için olmazsa olmazlardan. Bu da onlara öz güven anlamında katkı sağlar.
Saygı duyma
Çocuklara açık görüşlü olma profilini kazandırmak önemli. Başkalarına ve farklılıklara saygı duymayı öğretmek, yaşamını kolaylaştırır. Hayatta sadece kendisinin olmadığını bilir, herkesin farklı öncelikleri ve ihtiyaçları olduğunu kavrar.
Motor ve bilişsel beceriler
Okul öncesinde yapılan sanat çalışmaları çocukların kas gelişimini destekleyerek motor gelişimine katkı sağlar.
Bilşsel gelişimine destek vermek için birçok analitik çalışmalar yaparlar. Resimli kitapları okuma, çizim ve boyama yapma etkinlikleri ile erken yaşta okuma yazma farkındalığı kazandırır.
Dil gelişimi
Çocuklar etkinliklerde tekerleme, şiir, bilmeceler ile kelime haznelerini geliştirir. Arkadaşları ile birlikte sohbet imkanı bularak ifade becerisini ilerletirler. Dili yaşayarak, konuşarak, dinleyerek, etkileşimde bulunarak kullanma imkanına sahip olur.
Dikkat geliştirme
Çocukların okul öncesi çalışmaları ile dikkatleri gelişir. Düşünme becerileri ve algı yönetme konusunda ilerleme kaydederler. Okul öncesi eğitim de çocuğuna dinleme, yönergeleri takip edebilme, sorumluluğunu tamamlama gibi beceriler olarak döner.
Programlı ve düzenli zaman
Çocuklar beslenme, uyku, okul saati gibi zamanlamayı iyi yönetmeyi öğrenir. Arkadaşları ile doğru zamanda ve düzenli şekilde vakit geçirirler.