Malûm okullar ,üniversiteler, kurslar tatil. Önemli görüşmeler iptal oldu . Öğrencilerin macera sandığı , dünyanın heyecan sinyali verdiği bu günleri uzun süre atlatamayacağız sanırım.
Bu yaşanan günler ne macera ,ne de tatildir ! Dünyaca bir sınava girdik . Kazananın hayatta kalacağı bir imtihan. Ciddiye almayanlar sinema salonlarında, onca uyarıya rağmen . Aşırıya kaçanlar da market sırasında...
Aslında açlıkla sınavı asırlardır süren toplumlar vardır, ölüm döşeğinde yetişen ve üzerlerinde "tok karnına " yazılan ilaçlar. Onları düşünüp vicdan azabı çekenlerden misiniz ?
Doğu Türkistan azmış gibi ,şimdi de Hindistanda müslümanlar katliama tabi tutuluyor . Yine susuyor ,uyuyoruz. Görmezden gelme sanatında ustalaşanlardan mısınız ?
Soru fazla oldu sanırım. Yanıtı görmek isterdim .
Evet ,Corona fena silkeledi dünyayı. Bir uyarıda bulunmak istedi belki de . Görmeyi, duymayı, bilinçli olmayı öğretmeye çalıştı.
Dünya bir kenara ,vatandaşlık görevine hazır olalım. Uyarıları dikkate alalım. Kimse kimseye hastalık bulaştırmadan yazın gelişini bekleyelim . Aşırı yemekten, fazla alışverişten kaçınalım. Zira dünya gıda konusunda da sıkıntı yaşamakta.
Günün sonunda kazanan , 2020 yılının bilançosunda daha fazla kaybeden olmayalım. Birlik beraberlik çerçevesinde, gezmeleri en aza indirip yeni sınavlara hazırlanalım ...