Sağlık

Yıllarca yanlış tükettik: Limonu artık böyle kullanacaksınız

Limonu bu şekilde tüketebildiğini hiçbirimiz bilmiyorduk. Japonların bu yöntemi  limonun besin değerlerini koruyarak sağlığımıza önemli katkılar sağlıyor

Abone Ol

Limon, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da, onun dondurulmuş halinin sunduğu faydalar pek bilinmiyor. Japonların sıkça tercih ettiği bu yöntem, limonun besin değerlerini koruyarak sağlığımıza önemli katkılar sağlıyor. İşte dondurulmuş limonun size sunacağı 5 fayda:

1. Besin Değerleri Korunur:


Dondurma işlemi, limonun C vitamini, antioksidanlar ve diğer önemli besin maddelerini büyük ölçüde korur. Özellikle limon kabuğu, oldukça zengin bir besin deposudur ve dondurulduğunda bile bu değerini kaybetmez.

2. Antioksidan Gücü Artar:


Limon, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Dondurulmuş limonu rendeleyerek tüketmek, bu antioksidanların daha kolay emilmesini sağlar. Bu sayede vücudunuz serbest radikallere karşı daha iyi korunur ve çeşitli hastalıklara yakalanma riski azalır.

3. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir:


C vitamini deposu olan limon, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırır. Dondurulmuş limon, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini desteklemek için ideal bir seçenektir.

4. Sindirimi Kolaylaştırır:


Limonun lif içeriği, sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur. Dondurulmuş limon kabuğunu yemeklerinize ekleyerek lif alımınızı artırabilirsiniz.

5. Zayıflamaya Yardımcı Olur:


Limonun metabolizmayı hızlandırdığı ve yağ yakımını desteklediği bilinmektedir. Dondurulmuş limon, detoks içeceklerine eklenerek zayıflama süreçlerine destek olabilir.

Limonları yıkayıp kuruladıktan sonra buzdolabı poşetlerine veya kaplara koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Limonları dilimler halinde dondurarak suyunuza veya içeceklerinize kolayca ekleyebilirsiniz.  Limon kabuklarını rendeleyip buzdolabı poşetlerinde saklayarak yemeklerinize ve tatlılarınıza aroma katabilirsiniz.  -Haber Merkezi