Yaz geldi ve son yıllarda zıvanadan çıkan yayla şenlikleri içinde vakit geldi çattı... Geldi dediğime bakmayın siz aslında "Maalesef" geldi. Her yayla adeta yarış halinde. Muhtarlar, köy dernekleri, o yaptı bizim neyimiz eksim egosunda. Her biri için milyonlarca lira harcanıyor. Şenliklerde sahneye çıkacak, çok popüler olmayan şarkıcıların bile piyasası 1 milyon lira civarı. E tabi tek başına olmuyor, assolist edasında olan şarkıcı/türkücü için önden de birileri sahneye çıkıp başlangıcı yapması lazım. Sahne düzeni ışık ve ses sistemi ile diğer lojistik faaliyetleri üst üste koyunca milyonlarca liralık bir bedel oluşuyor.
Muhtarlar ve dernekleri şenlik için pek hevesli oluyor Tabi harcamalar ceplerinden olmadığı için bol keseden yapıyorlar namımız yürüsün diye. Piyasanın hali ortada... Ülkede ekonomik kriz var. İlçede turizm, inşaat ve tarım sektörü zorda. Kamuda tasarruf tedbirleri uygulanmakta. Devlet "Tasarruf, tasarruf" diyor ama ama yarışa dönen şenlikler konusunda muhtarları uyaran yok. Bu yaylalar üzerinden süren mahalle yarıştırmalarına birileri DUR demeli. Can çekişen esnafı düşünen yok. Yayla şenliklerinin sponsorlukları 100 bin ile 20 bşn arasında değiliyormuş. Bu piyasa şartlarında belediyeler, siyasiler, iş insanları masrafları üstlenmesi için zorlanıyor, vermese "vermedi" diye yaygara kopuyor. Muhtarların şımarıklığı siyasilerin oy zaafı bu şenliklere yönelik devlet tedbir almalı. Alanya’da muhtarların mülki amiri olarak kaymakamlık bu işe "Yeter" demeli. Belediye ise destek vermemeli. Tasarruf tedbirleri kapsamında herkes elini taşın altına koymalı. 1 yıl şenlik yapılmasa kimseye birşey olmaz. Belediyeler- siyasiler-kamu ortak davranarak bu hastalıktan toplumu kurtarmalı. Şenlik yapacak olan muhtarlar ya da dernek başkanları etkşnliği kendi cebinden yapıyorsa yapsın ama kamu kurumlarına baskı ile caka satacaklarsa karşıyım.
Sahneyi Büyükşehir kursun, ilçe belediyesi çadır kursun, sanatçının parasını iödesin, yemeği x kurum karşılasın, standları (eski) çavuşlar kiraya versin düzeni ile bu işler olmamalı. Hepsi Başı boş denetimsiz işler. Doğaya zarar, ekonomiye zarar insanlara eziyet…
Madem kriz var, madem tasarruf olacak buyurun size ortak karar alacak önemli bir tasarruf adımı.
Her yıl en az on şenlik oluyor yaylalarda. Harcanan ve toplanan paranın hesabı yok. Diğer taraftan aynı yaylada ekmeği zor bulan garibanlar yaşanıyor..
Gökbel’de ulusal nitelikte bir festival ve güreş organizasyonu var tüm Alanya’yı da layıkı ile temsil ediyor. Şenlik isteyen, eğlenmek isteyen, macera arayan, spora özlem duyan çadırını alıp Gökbel’e gitsin. Bu yıl tüm şenlikler iptal edilsin.