Diyetisyen Cansu Arslan Ramazan Bayramı’nda şerbetli tatlılar yerine meyveli tatlıların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

'BAYRAM GÜNLERİNİ DAHA SAĞLIKLA GEÇİRMEK İÇİN ÖNCELİK SÜTLÜ-MEYVELİ TATLILAR OLMALI'

Tatlı tüketiminin arttığı bayram günlerini daha sağlıkla geçirmek için önceliğin sütlü-meyveli tatlılar olması gerektiğini belirten Arslan “Ramazan bayramında evlerimize börek, baklava hazırlıyor olmak da beslenme kültümüzün bir parçası. Tatlı tüketme konusunda önceliğimiz her zaman ev yapımı, az şekerli sütlü-meyveli tatlılar olmalı. Bu bilgiyi biliyoruz ancak uygulamak noktasında geri duruyoruz. Hala mevsimindeyiz, bayram için bal kabağı, ayva tatlısı yapılabilir. Misafirlerimize tavukgöğsü, sütlaç, kazandibi gibi sütlü tatlılar ikram edilebilir. Böylece sıcak havalarda tüketimi daha kolay, daha besleyici tatlı ikramlarında bulunmuş oluruz” dedi. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi