Evde sucuk pişirmek, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olsa da, sucukların kuruması sıkça karşılaşılan bir problem olabiliyor. Peki, sucukları sulu ve lezzetli bir şekilde pişirmenin sırrı nedir?

Malzemeler:

500 gr sucuk

1 adet domates (rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 veya 2 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon

1 çay bardağı su

Yarım çay kaşığı toz şeker

Yarım çay kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Sucukları tavaya alıp yağda kızartmaya başlayın.

Derin bir kapta sosu hazırlayın. Salça, su, domates rendesi ve diğer baharatları karıştırarak lezzetli bir sos elde edin.

Kızaran sucukların üzerine sosu dökün.

Yumurtaları ekleyin ve kısık ateşte yumurtaların hafifçe pişmesini bekleyin.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

Sucukları tavaya eklemeden önce suda hafifçe ıslatmak, kurumasını önler.

Sosun içine ekleyeceğiniz toz şeker ve sirke, sucukların lezzetini ve su içeriğini artırır.

Yumurtaları eklemeden önce sosun biraz soğumasını bekleyin.

Sucukları pişerken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin.

Sucuklarınızı fırında da pişirebilirsiniz. Fırın önceden 180°C'ye ısıtılmış olsun. Sucukları yağlanmış bir tepsiye dizin ve 15-20 dakika pişirin. Ardından sosu ekleyip 5-10 dakika daha pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi