Kurban Bayramı'nın en çok merak edilen konusu lezzetli bir kavurma tarifi. Peki, yumuşak, sulu ve damakta dağılan bir kavurma için ne yapmalı? İşte size püf noktaları:

Malzemeler:

Kuzu eti (kullanmak istediğiniz etin yağlı veya yağsız olması damak tadınıza kalmıştır)

Soğan (Arzu ettiğiniz kadar)

Domates (1-2 adet)

Biber (Arzu ettiğiniz kadar)

Kurban etiyle kızartma ve kavurma yapmayın! Kurban etiyle kızartma ve kavurma yapmayın!

Sıvı yağ (2-3 yemek kaşığı)

Tuz (Damak tadınıza göre)

Karabiber (Damak tadınıza göre)

1 bardak soda (En önemli püf noktası!)

Hazırlanışı:

Kuzu etini küçük küçük doğrayın.

Soğanları ince ince doğrayın.

Domatesleri ve biberleri de küçük küpler halinde doğrayın.

Tencerede sıvı yağı ısıtın.

Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

Domatesleri ve biberleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Etleri ve sodayı ekleyin.

Etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirin.

Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Kavurmanız hazır! Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

Eti önceden soğuk suda bekletmek yumuşak olmasını sağlar.

Kavururken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin.

Eti yüksek ateşte pişirdikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Sodayı eklemek etin daha yumuşak ve sulu olmasını sağlar.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi