Tatlı krizlerinizde veya ani misafirleriniz için pratik ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, bu 3 malzemeli mozaik pasta tam size göre! Herkesin kolayca yapabileceği bu tarif, özel günlerde de kurtarıcınız olabilir.

Malzemeler:

1 paket petibör bisküvi

1 paket süt kreması (200 ml)

200 gr bitter veya sütlü çikolata

Hazırlanışı:

Derin bir kapta petibör bisküvileri elinizle parçalayarak kırın.

Orta boy bir tencereye süt kremasını koyun ve biraz ısıtın.

Isınan kremaya çikolata parçalarını ekleyin ve kremayla karıştırarak tamamen erimesini sağlayın.

Elde ettiğiniz karışımı bisküvilerin üzerine döküp yavaşça karıştırın.

Tezgahın üzerine streç film serin ve bu karışımı üzerine yayarak elinizle yuvarlayın.

Kenarlarından sıkıca sararak derin dondurucuda en az 3 saat bekletin.

3 saatin sonunda mozaik pastanızı çıkarın, dilimleyin ve servis edin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

Mozaik pastanızı daha lezzetli hale getirmek için çikolatanın yanında ceviz, fındık veya badem gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz.

Dilerseniz streç film yerine borcam veya kek kalıbı da kullanabilirsiniz.

Mozaik pastayı servis etmeden önce üzerine pudra şekeri veya kakao dökerek süsleyebilirsiniz.

Bu tarifin en güzel yanı sadece 3 malzemeden oluşması ve çok pratik bir şekilde hazırlanmasıdır. Ayrıca, mozaik pasta her yaştan insanın severek tüketebileceği lezzetli bir tatlıdır.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi