Neredeyse herkesin sevdiği makarna, farklı soslar ve malzemelerle lezzetli bir öğün seçeneği sunar. Makarnayı haşlarken püf noktaları bilinir, yağ ve tuz eklemek önemlidir. Ancak bilinmeyen ve oldukça faydalı bir püf noktası daha var: Makarna suyuna sarımsak eklemek!

Sarımsak Neden Faydalı?

Sarımsak, yemeklere lezzet katar ve birçok yemeğin tat profilini zenginleştirir. Özellikle makarna gibi besinlerle uyumu mükemmeldir. Bunun yanında sarımsak, antioksidanlar ve biyolojik olarak aktif bileşenler açısından da zengin bir besindir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kan basıncını düşürmeye, kolesterolü azaltmaya ve hatta bazı kanser türlerine karşı korumaya yardımcı olabilir.

Makarna Suyuna Sarımsak Atmanın Faydaları:

Makarnaya lezzet katar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Kolesterolü azaltmaya yardımcı olur. Bazı kanser türlerine karşı koruma sağlayabilir.

Nasıl Uygulanır?

Makarnayı haşlarken tencereye 1-2 adet bütün sarımsak eklemeniz yeterlidir. Sarımsakları soymanıza gerek yoktur. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi