Bugün ise ben sizlere kasko poliçesini neden yaptırıyoruz, teminatlar nelerdir, kasko poliçenizi yaptırırken nelere dikkat etmeniz gerekir gibi konuları açıklamaya çalışacağım. 
Kasko poliçesi hem sizin aracınızın hem de sizin kusurlu olduğunuz durumlarda hasar verdiğiniz diğer araçların (trafik sigortası limitlerinden sonra) hasarlarını karşılayan yaptırılması banka kredisi olmadıkça mecburi olmayan trafik sigorta poliçesini tamamlayan bir poliçedir. 
Kasko poliçesiyle beraber sizin aracınızın yanması, çalınması, çarpışması, terör, kötü niyetli hareketler sonucu aracınızın zarar görmesi, anahtarınızın kaybı, sel su hasarları, fırtına, dolu hasarları, kemirgen hayvanların verdiği zararlar sizin aracınızın karşıya verdiği hasarlar gibi pek çok teminatı aldığınız ve herhangi bir hasar durumunda hiçbir ek ücret ödemeden yararlandığınız bir poliçedir. Hiçbir ek ücret ödemeden yararlanmanız için tabi ki poliçenizi doğru yaptırmanız gerekmektedir. 
Yukarıda da belirttiğim aracınızın yanması, çalınması, terör vb. teminatlar bütün sigorta poliçelerinde standart verilir. Fakat siz poliçe yaptırırken bazı hususlara dikkat etmeniz gerekir. Sel su hasarları poliçelerde muafiyetli olarak gelir. Bu muafiyet poliçeleşme aşamasında acenteniz tarafından kaldırılmazsa hasarda muafiyet oranında eksik ödeme alırsınız. 
Örneğin; Antalya’ya Ocak Şubat dönemleri çok ciddi yağmurlar yağar. Bazı marka araçlar böyle durumlarda su alır ve sadece motor değişimi ile hasar onarılabilir. Eğer poliçeniz muafiyetli ise bu bedellerin %20 sini siz ödemek durumunda kalırsınız. Aynı durum deprem teminatı için de geçerlidir. Ayrıca bazı bölgelerde bazı sigorta şirketleri terör teminatı vermemektedir. Bu sebeple poliçeniz düzenlenirken bu teminatları sormanız sizin için ciddi önem teşkil etmektedir. Ayrıca yeni düzenleme ile bazı sigorta şirketleri dört çeşit farklı poliçe düzenlemektedir.1- Sigortalının istediği servise gidebileceği muafiyet uygulanmayan. 2- Sigortalının sadece anlaşmalı yetkili servise gideceği anlaşmasız servise gittiğinde muafiyet uygulanan. 3- Anlaşmalı özel servis orijinal parça sadece sigorta şirketinin anlaşmalı özel servislerinde tamiri yapılan ve sigorta şirketinin gönderdiği orijinal parça ile tamiri mümkün olan. 4- Anlaşmalı özel servis yan sanayi parça bu poliçede sigorta şirketinin anlaşmalı özel servislerinde yan sanayi orijinal olmayan parça ile onarım yapılır. 
Poliçenizi alırken lütfen poliçenizin nasıl yapıldığını inceleyin. Çünkü poliçenizin ucuz olması için anlaşmalı özel servis tanzim edilir ve konu hakkında sizin de bilginiz olmazsa böyle durumlarda aracınızı sadece özel serviste tamir ettirebilirsiniz. Yetkili serviste onarım olması durumunda hasarda kesinti uygulanır ve mağdur olursunuz. Bu sebeple poliçenizi mutlaka inceleyin okuyun, ileride süprizlerle karşılaşmamak için ne aldığınızı kontrol edin.
Kasko poliçesi sizin aracınızın hasarlarını karşıladığı gibi sizin aracınızın karşıya verdiği hasarları da (trafik sigortası üstüne ilave) karşılar. Aslında kasko poliçesi yaptırmanız için en önemli sebep sizin aracınızın karşıya verdiği hasarlardır. Bu bedel ne kadar yüksek olursa siz o kadar güvendesiniz demektir. Örneğin; sizin kusurlu olduğunuz bir kaza söz konusu ve araçta 250,000 tl hasar var. Bunun 33,000 tl lik kısmını trafik sigortanız tarafından karşılanır. Üste kalan kısmı limitler çerçevesinde kasko poliçenizden karşılanır. Diyelim ki siz kasko poliçeniz ucuz olsun diye karşıya verdiğiniz hasarları 50,000 tl olarak aldınız. Üste kalan tutar yani 167,000 tl sizin ödemek zorunda kalacağınız sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple poliçenizi yaptırırken karşıya verebileceğiniz hasarlar teminatını maksimumda tutmanızda sizin için ciddi önem vardır. Sizin aracınız her şekilde kasko poliçenizden onarım görebilir. Fakat karşıya verdiğiniz hasarlarda bazı durumlarda sizi içinden çıkılması zor sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Lütfen kasko poliçenizi yaptırırken bu teminata çok dikkat edin. 
Kasko poliçesiyle ilgili o kadar çok ayrıntı var ki, bu gün bu kadar ayırabildik. Kazasız günler dilerim.