ü

Kabak tatlısının üzerine şeker dökerek bekletirseniz suyunu daha kolay salacaktır. Kabak tatlısı fındık veya tahinle süslenerek servis edilebilir. Peki kabak tatlısı nasıl pişirilir?

KABAK TATLISI MALZEMELER

Faydaları saymakla bitmeyen kabak tatlısının yapılışı çok kolay ve pratiktir. Sadece iki malzeme ile hazırlanan, üzeri tahin ve cevizle süsleyerek servis edilen tam kıvamında kabak tatlısının tarifini mutlaka denemelisiniz.

Kabak tatlısı için:

2 kilogram soyulmuş, dilimlenmiş bal kabağı

3 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 çay bardağı ceviz içi

Yarım çay bardağı tahin

KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?

Bal kabağınızı satın alırken soyulmamış olarak aldıysanız güzelce yıkayın. Kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçak yardımıyla çıkartın.

Bal kabağının kabuklarını ve yeşil kısımlarını soyun.

Güzelce temizlediğiniz kabakları dilimlere ayırın. İstediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz. Büyük dilimler halinde keserseniz pişirme süreniz uzayacaktır.

Hazırladığınız kabakları geniş bir tencereye alın. Kabakların üzerine şekeri gezdirin.

Tencerenin kapağını kapatın. En az 3 saat bekletin.

Kabaklarınızın şekerle tam karışmasını istiyorsanız 1 gece bekletmeniz daha iyi olacaktır.

Bekletme süresinin sonunda kabaklarınız suyunu salacaktır. Kabakların bulunduğu tencerenizi ocağa koyun.

Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 30-50 dakika kabaklar yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Kabakların pişip pişmediğini anlamak için küçük bir çatalı batırıp kontrol edebilirsiniz.

Pişen kabaklarınızı servis tabağına alın.

Soğuduktan sonra zevkinize göre ceviz ve tahin ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

KABAK TATLISI PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Kabakların üzerine şeker dökerek bekletirseniz kabak kendi doğal suyunu salacaktır. Kabağınızı pişirmek için su ilave etmenize gerek olmayacaktır.

Eğer kabakları şekerde bekletecek vaktiniz yoksa şekeri ekledikten sonra bir su bardağı su ilave etmeniz gerekir.

Pişirme esnasında kabaklarınızın yanmadan güzelce pişmesi için kontrollü şekilde su ilave edebilirsiniz.

Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Kabak tatlınızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız sert ve şeker oranı yüksek bal kabaklarını seçmeniz gerekir.

Kabak tatlısını hazırlarken bazen yeterince lezzetli olmadığı ve arttığı zamanlar olabilir.

Bu durumda artan veya yenilmeyen kabak tatlısını bal kabaklı muhallebili pasta yaparak değerlendirebilirsiniz.

Muhabir: Ayşe Yağmur Mercimek