Bu kez konumuz otobüs durakları. Çevreyolunda yaşayan bilir. Otobüsü bekleme vaktimiz kadar, durakların konulduğu bölgede yaya geçidinin olmayışı da ayrı bir derttir. Otobüsten indikten sonra karşıya geçmeniz gerekiyorsa, ya bir alt geçit arayacaksınız, ya ışıklara kadar yürüyeceksiniz, ya da çitlerden atlayacaksınız. Çitlerden atlamak her ne kadar doğru gelmese de, buna sizi zorlayan durumlar yok değil…
Çevreyolunda tahmin ettiğinizden daha fazla yaşayan insan var. Kuytu köşeden bahsetmiyoruz. Ve çevreyolundaki vatandaşların, karşıdan karşıya geçebilmek için verdiği uğraş, o kadar saçma ki… Misal, otobüsten inen bir vatandaş, indiği duraktan sonra karşıya geçmek istediğinde geçemiyor. Çünkü yaya geçidi yok? Peki neden yaya geçidi yok? Kafamda deli sorular.


Geçiş hakkının olmadığı yerlerde 'gel kaza' dercesine çitlerden geçmeye çalışan bir çok insana şahit oldum. Bunu vatandaşına yapma. Sayısız kazalar bu sebeplerle ortaya çıkıyor. Sen durağı koyup, yaya geçidini durağın görünmeyen ücra bir noktasına yaparsan, o vatandaş orayı görmez ve çitleri kırarak kendine yol yapar.
Her otobüs beklediğimde aman aman yapmaktan ben usandım. Ama siz bunları görmemekten bıkmadınız. Nüfus mu fazla geliyor size acaba? Bir durup düşünelim. Bu iş böyle olmaz. Şeytan dürtüyor arkadaş, çitten geç ne olacak diye.
Telekom Kavşağı'ndan Gazipaşa'ya doğru giderken Çevreyolu'ndaki durak ve alt geçit ile yaya geçiş yollarına bir bakalım. Görmeme ihtimaliniz yok. Her şeyin farkına varacaksınız gidip baksanız ama neyse. Sizi yormadan ben anlatmak istedim...
İşi sistematik bir şekle sokarak, yalnızca alt geçitlerin ve yaya geçitlerinin bulunduğu yerlere durak koyarsak bence bu işi çözeriz, ne dersiniz? Kesinlikle kolay bir çözüm olsa gerek. En azından kazaların önüne geçebiliriz bu şekilde. Bu da genç bir kardeşinizden size bir öneri olsun. Artık ne kadar dikkate alırsınız, ya da almazsınız bilemem. Ya durağı kaldır ya da yaya için bir geçiş imkanı sun. Hayat bu kadar ucuz değil.