Yaz aylarında muz gibi hızlı olgunlaşan meyveleri taze tutmak için buzdolabı yöntemi oldukça etkili bir çözüm sunmaktadır. Bu basit yöntemi uygulayarak muzlarınızı 1 ay boyunca taze tutabilir ve bozulmalarını engelleyebilirsiniz.

BU YÖNTEMLERİ UYGULAYIN

Yaz aylarında sıcak hava nedeniyle meyveler çok daha hızlı olgunlaşır ve bozulmaya yatkın hale gelir. Bu durumda muz gibi meyveleri taze tutmak için bazı yöntemler uygulamak gereklidir.

Alanya'da kritik seviyede! Bu çağrıya kulak verin Alanya'da kritik seviyede! Bu çağrıya kulak verin

MUZLARI BU DERECELER ARASINDA SAKLAYIN

Muzlar, serin ve kuru bir ortamda saklanmalıdır. Oda sıcaklığında veya direkt güneş ışığı altında bırakmak, muzların daha hızlı olgunlaşmasına ve kararmasına yol açabilir. Muzları, 12-15°C (54-59°F) sıcaklık aralığında tutmak, olgunlaşma sürecini yavaşlatır ve kararmayı azaltır.

İŞTE MUZLARIN DAHA GEÇ KARARMASININ YOLU

Muzları plastik torbalarda veya kapalı kaplarda saklamaktan kaçının. Bu, havanın muzların etrafında dolaşmasını engeller ve etilen gazının birikmesine neden olabilir. Hava sirkülasyonu sağlayan bir sepet veya muz askısı kullanarak muzların daha az kararmasını sağlayabilirsiniz.

LİMON SUYU MUCİZESİ

Muzların kesilmiş yüzeylerine limon suyu sürmek, kararmayı önlemeye yardımcı olabilir. Limon suyu, oksidasyonu engelleyen C vitamini içerir ve muzların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. Bir muzun yüzeyine limon suyu sürmek için pamuklu bir bez veya fırça kullanılabilir. (Haber Merkezi)

ü

ü

ü

Kaynak: Haber merkezi