Alanya Üniversitesi, ilçedeki okullarda skolyoz taraması yapacak. Küçük yaştan itibaren omurga sağlığına dikkati çekmek, öğrencilerin sağlıklı büyümelerine ve gelişmelerine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen taramalarda, gelecek günlerde Alanya Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğrencilerin omurga sağlığı detaylı bir şekilde incelenecek. Aynı zamanda tarama sonrası şüphe görülen öğrenciler sağlık kuruluşlarına sevk edilerek erken tedavisi sağlanacak. Bu sistem ile ilçedeki öğrencilerin skolyoza yatkınlığı da gözler önüne serilecek.

ÖĞRENCİER SKOLYOZ TARAMASINA GİRECEK

Bol bol tüketin! Bu çorba binbir derde deva Bol bol tüketin! Bu çorba binbir derde deva

Alanya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Erdem Demir, öğrenci sağlığı için atağa geçti.  Demir yapılacak çalışmalar hakkında Alanya Posta Medya ekibine açıklamalarda bulunarak şu sözlere yer verdi; “Alanya Üniversitesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Rehabilitasyon bölüm hocaları olarak Alanya ilçe sınırları içerisindeki MEB’ e bağlı 5-6-7-8. Sınıf öğrencilerine skolyoz ve omurga sağlığı taramaları yapmayı planladık ve bunun için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği halinde çalışmak için bir ön görüşme yaptık. Görüşmemiz çok olumlu geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yılmaz her konuda destek olabileceklerini, bu konunun kendileri içinde önem arz ettiğini  çocukların gelecekte yaşayabilecekleri omurga sağlığı problemlerinin önlenmesinde, Alanya bölgesindeki Skolyozun yaygınlığının belirlenmesinde bu alanda sağlık bakanlığına yön verebilecek verilerin oluşturulmasına çok olumlu bakarak katkıda bulunmak istediler.” 

SKOLYOMETRE İLE ÖLÇÜM YAPILACAK

“Alanya Üniversitesi olarak 5.6.7. ve 8. sınıf öğrencilerimize omurga taraması gerçekleştireceğiz” şeklinde konuşan Erdem, “Bunun sonucunda elde edilen veriler kamu kurum ve ilgili kuruluşlar ile paylaşılacak bilimsel bir çalışma haline getirilecek. Skolyozun Alanya’daki yaygınlığına bakılacak ve dünyanın diğer ülkeleri ile ülkemizin diğer illeriyle skolyoz yaygınlığı arasında bir fark var mı bunlar karşılaştırılacak. Skolyozun nedenine yönelik bir araştırma ile katkıda bulunmuş olacağız. Okullar ziyaret edilecek ve küçük bir muayene ortamı oluşturularak fizyoterapist hocalar tarafından öğrencilerimiz skolyometre ölçümü ile değerlendirmeye alınacak. Bu değerlendirme sonucunda ileri tetkikler için şüpheli görünen çocuklarımızda ilgili sağlık kuruluşlarına gönderilecek” dedi.  -Alkın BİRİCİK

Muhabir: Alkın BİRİCİK