Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kalp damar sağlığının korunması için uyarılarda bulundu.

Sağlıklı bir bayram geçirmek için önerilerde bulunan Doç. Dr. Alıcı, şunlara dikkati çekti: "Kurban Bayramı’nda kesilen kurban etinin yağsız bölümlerini tercih edin. Et ile birlikte tuz tüketimini de en aza indirgemeye çalışın. Kurban bayramında et tüketimini günde bir porsiyonla sınırlayın. Bayram boyunca her öğün kırmızı et tercih etmeyin. Et tüketirken mutlaka yoğurt veya ayran gibi süt ürünlerini tercih edin. Kavurma ve kırmızı eti öğle yemeğinde tüketmeye özen gösterin. Et ile birlikte yeşillik ve farklı besin gruplarına yer verin.

KIRMIZI ET TÜKETİMİ KALBİ YORAR

Alıcı, aşırı kırmızı et tüketiminin kalbi yoracağının unutulmaması gerektiğini söyledi.Alıcı, sağlıklı bir kişinin kırmızı et tüketiminin haftada 350 gr-500 gr kadar olması gerektiğini, damar sertliği, yüksek kolesterol ve kalp hastalığı olan kişilerde ise bu miktarın daha da düşürülmesi gerektiğini açıkladı.

UZMANINDAN İNCE UYARILAR

Sağlıklı bir bayram geçirmek için önerilerde bulunan Doç. Dr. Alıcı, şu açıklamalara yer verdi:

"Kurban Bayramı’nda kesilen kurban etinin yağsız bölümlerini tercih edin. Et ile birlikte tuz tüketimini de en aza indirgemeye çalışın. Kurban bayramında et tüketimini günde bir porsiyonla sınırlayın. Bayram boyunca her öğün kırmızı et tercih etmeyin. Et tüketirken mutlaka yoğurt veya ayran gibi süt ürünlerini tercih edin. Kavurma ve kırmızı eti öğle yemeğinde tüketmeye özen gösterin. Et ile birlikte yeşillik ve farklı besin gruplarına yer verin. (Haber Merkezi)

ü

Bu balıklar düşündüğünüz kadar sağlıklı değil! Bu balıklar düşündüğünüz kadar sağlıklı değil!

ü

ü

Kaynak: Haber Merkezi