ü

Genellikle Ramazan ayında tercih edilen bu özel lezzeti, evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, 6 kişilik Holuşka tarifi:

Malzemeler:

4 su bardağı un

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

250 gr keçi peyniri, çökelek ya da lor

Kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

3 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:

Unu geniş bir kaba alın. Ortasını açın ve su ve tuzu ekleyin.

Yavaşça karıştırarak kıvamını kontrol edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru merdane ya da el yardımıyla açın.

Peyniri ya da çökeleği geniş bir kasede ezin. İsteğe bağlı olarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.

Hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Her bir parçaya peynirli iç harçtan koyun. Hamurun bir yarısını diğerine kapatıp yarım ay şekli verin.

Hazırladığınız hamur poşetlerini kaynar su içinde haşlayın. Hamurlar suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir.

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kırmızı toz biberi ekleyip kısık ateşte kısa bir süre kavurun.

Haşlanan Holuşkaları servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız tereyağlı kırmızı biber sosunu gezdirin.

Sıcak servis yaparak, ailenizle ya da misafirlerinizle birlikte Holuşka'nın tadını çıkarın.

Afiyet olsun!   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi