ü

ü

ü

ü

ü

Avokado, besin değeri yüksek ve lezzetli bir meyvedir. Salatalarda, sandviçlerde, guacamole yapımında ve daha birçok farklı şekilde kullanılabilen avokado, son zamanlarda çorba yapımında da kullanılmaya başlanmıştır.

Avokado çorbası, besleyici özelliğiyle dikkat çekerken, yoğun ve kremsi dokusuyla da damaklarda iz bırakır. Avokado, doğal olarak yağ içerir ve bu nedenle çorba yapımında ekstra bir yağ eklemeye gerek yoktur.

Malzemeler

2 adet olgun avokado

3 su bardağı sebze veya tavuk suyu

Yarım su bardağı krema

2 diş sarımsak, ezilmiş

Yarım limonun suyu

Tuz ve karabiber

Yapılışı

Avokadoları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve içini bir kaseye alın.

Avokadoları bir blender veya mutfak robotu yardımıyla püre haline getirin.

Püre haline getirdiğiniz avokadoyu bir tencereye alın ve üzerine sebze veya tavuk suyunu ekleyin.

Kısık ateşte ısıtın.

Isınan karışıma ezilmiş sarımsak, krema, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

Çorba kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Dilerseniz kıvamını ayarlamak için su ekleyebilirsiniz.

Ocaktan alın ve sıcak servis yapın.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi