ü

Sütlü tatlılar, hem hafif hem de lezzetli olmaları yönünden birçok kişi için vazgeçilmez olabiliyor. Aşağıdaki iki malzemelik tarifle sizin de çay saatlerinizi süsleyebilmeniz mümkün.

TATLI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

240 gr yoğunlaştırılmış süt

200 gr kakao

Eğer yoğunlaştırılmış süt bulamıyorsanız, 500 ml sütü 1 su bardağı şekerle koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Elde ettiğiniz süt reçeli bu tarif için yoğunlaştırılmış sütün yerini tutacaktır.

2 MALZEMELİ TATLI TARİFİ

1) Yoğunlaştırılmış sütü tencereye alın. Sütü bir taşım olacak şekilde kaynatın.

2) Kaynattığınız sütü sıcakken büyük bir cam kaseye aktarın.

3) Bir elek yardımıyla sütün üzerine kakaoyu serpin ve bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırın.

4) Yoğunlaştırılmış süt ve kakao homojen bir kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.

5) Hazırladığınız karışım ele yapışmayan bir hamur kıvamını aldığında küçük kare bir borcama aktarın. Üzerini düzleştirdikten sonra bir buçuk saat buzlukta dinlenmeye bırakın.

6) Tatlı soğuduğunda buzluktan çıkarın ve kare şeklinde dilimleyin. Üzerine kakao serperek servise hazır hale getirin.

Muhabir: Ayşe Yağmur Mercimek