Karpuz, güçlü bir antioksidan olan likopen açısından oldukça zengindir. Likopen, kalp sağlığını koruyarak kanser riskini azaltmaya yardımcı olur. Kavun ise C vitamini deposudur. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Her iki meyve de lif bakımından zengindir. Lif, sindirim sistemini düzenleyerek tokluk hissi verir ve kilo kontrolüne yardımcı olur.
Karpuz ve Kavun Nasıl Tüketilmeli?
Karpuz ve kavun, diğer meyvelerle birlikte lezzetli salatalar hazırlamak için idealdir. Bu meyveler, smoothie ve içeceklerde kullanıldığında serinletici ve besleyici bir alternatif sunar. Karpuz ve kavun, dondurma, sorbet veya granita gibi tatlıların yapımında kullanılarak sağlıklı bir alternatif sunar.
Karpuz mu Kavun mu?
Aslında bu soruya net bir cevap vermek yerine, her iki meyvenin de farklı faydaları olduğunu ve beslenmede çeşitlilik sağlamak için ikisini de tüketmenin önemli olduğunu söylemek daha doğru olacaktır. Karpuzun likopen içeriği sayesinde kalp sağlığına olan faydaları vurgulanırken, kavunun C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilmelidir.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi