ü

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmaya göre, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle Türkiye genelinde kurban etlerinin %10'unun çöpe atıldığını belirtti. Yardımcı, bu durumun etlerin poşetlerde saklanması sonucu yeşermesi ve tüketilemeyecek hale gelmesinden kaynaklandığını açıkladı.

Hava sıcaklığının da yüksek olması nedeniyle etin çabuk bozulabileceğini vurgulayan Yardımcı, etin kutularda veya sini, tepsi gibi kaplarda taşınmasını ve saklanmasını önerdi.

Kurban etini hijyenik koşullarda saklamak için:

Eti poşete koymayın. Poşet yerine hava alan kaplar tercih edin.

Eti buzdolabında saklayın. Etlerinizi 4°C'nin altında bir sıcaklıkta muhafaza edin.

Eti dondurabilirsiniz. Uzun süre saklamak için etlerinizi dondurabilirsiniz.

Eti pişirirken iyice pişirin. Etlerinizi pişirirken iç kısmının da pişmiş olduğundan emin olun.

Çiğ et ve pişmiş eti ayrı saklayın. Çiğ et ve pişmiş etin birbirine değmesine izin vermeyin.

Ellerinizi sık sık yıkayın. Et ile işlem yapmadan önce ve sonra ellerinizi sabun ve suyla yıkayın.

Hijyenik koşullarda saklanan etler, hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olacaktır.  -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi