Beslenme uzmanı Jessica Shand, musluk suyu ile yıkamanın bu kimyasallardan arınmak için yeterli olmadığını söylüyor. Shand, "Ürünleri yalnızca su ile durulamak, pestisit ve diğer zararlı kimyasallardan arındırmak için doğru bir yöntem değil" uyarısında bulunuyor.

Peki Ne Yapmalı?

Shand, meyve ve sebzeleri evde kolayca uygulayabileceğiniz dört adımlı bir yöntemle temizlemenizi öneriyor:

1. Doğal Detoks Karışımı:

Temiz bir lavaboya temiz su doldurun.

Üç ölçü suya bir ölçü elma sirkesi ekleyin. (Alternatif olarak iki bardak suya bir çorba kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz.)

Elma sirkesi: Antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikler açısından zengindir. Meyve ve sebzeleri zehirli kimyasallardan arındırmak için ideal bir doğal çözümdür.

Karbonat: Doğal bir dezenfektandır ve kimyasalları nötrleştirmeye yardımcı olur.

2. Fırçalayın ve Bekletin:

Hazırladığınız karışımda meyve ve sebzeleri 15 dakika bekletin.

Sebzeleri bir fırça yardımıyla nazikçe fırçalayın.

Meyveleri ise 5 dakika boyunca karışımda bekletin.

3. Durulama ve Kurulama:

Ürünleri bol suyla durulayın.

Temiz bir bezle kurulayın.

4. Cam Kaplarda Saklayın:

Meyve ve sebzelerinizi plastik saklama kaplarında değil, cam kaplarda muhafaza edin. Bu sayede daha uzun süre taze kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Doğadan izinsiz toplanan 270 adet akrep ele geçirildi Doğadan izinsiz toplanan 270 adet akrep ele geçirildi

Organik Ürünler Tercih Edin:

Shand, organik ürünlerde bu risklerin azaldığını ancak hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmadığını da ekliyor. Organik ürünler de işlenebiliyor ve kimyasal maddelere maruz kalabiliyor. Bu nedenle, yemeden önce tüm meyve ve sebzeleri yıkamak en iyisidir.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi