Karpuz çekirdekleri, genellikle etkisi yokmuş gibi görünse de sindirilemediği için fazla tüketilmesi önerilmez. Çekirdek tüketiminin insan sağlığına farklı bit zararı bulunmuyor. Ancak aşırısı, sindirim ve gaz sorunlarına yol açabilir.

Tarih belli oldu: Mesai saatleri esnekleşecek, tatiller uzayacak Tarih belli oldu: Mesai saatleri esnekleşecek, tatiller uzayacak

3 GÜNDEN FAZLA BEKLETMEYİN

Öte yandan karpuzu aldıktan bir süre sonra orta kısımlarında bozulmalar ya da çürümeler meydana geliyor. Öyle ki kesildiği zaman kötü koku yayarken tadında değişiklikler olabiliyor. Eğer karpuzunun bu duruma geldiyse kesinlikle tüketmemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra karpuzu kestikten sonra buzdolabında muhafaza etmeniz daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Lakin 3 günden fazla bekletilmemesi öneriliyor. (Haber Merkezi)

ü

Kaynak: Haber merkezi