Anket sonuçları, küresel ölçekte faaliyet gösteren 10 şirketten dokuzunun çalışanlarını nasıl elde tutacağı konusunda endişeli olduğunu gösteriyor. Sektör uzmanları, 2024'ün çalışanların yerlerinde kalacağı bir yıl olacağını tahmin ediyordu, ancak anketler bu tahminin aksine iş dünyasında önemli değişikliklerin yaşanabileceğini gösteriyor.

Çalışanların iş değiştirme eğilimlerinin üç ana nedeni:

Tükenmişlik hissiyatı: LinkedIn'in İşgücü Güven Endeksi'ne göre, çalışanların %59'u işlerine sıkışıp kalmış, %51'i ise tükenmiş hissediyor.

Öğrenme fırsatlarının azlığı: Çalışanlar, yeni beceriler edinmenin önemli olduğunu ve bu imkanı sunan organizasyonların daha cazip olduğunu düşünüyor.

Yapay zekanın iş dünyasında yarattığı belirsizlik: Yapay zeka alanındaki gelişmeler çalışanlara güvensizlik hissettiriyor. Birçok çalışan, yapay zekayı işlerinde nasıl kullanabileceklerini öğrenmek istiyor.

Vatandaşlar panik halinde! Yılan istilası başladı Vatandaşlar panik halinde! Yılan istilası başladı

Ancak iş değiştirmenin mutluluk garantisi olmadığı da unutulmamalı. 2022'de iş değiştiren birçok insan, yerinde kalanlara göre daha az tatmin duygusu yaşıyor. Sektör uzmanları, iş değiştirirken maaştan öte iş-yaşam dengesi, işin verdiği tatmin duygusu ve şirket kültürü gibi unsurların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi