Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller bakımından zengin olan meyveler, faydalı özelliklerinin büyük bölümünü sulu kısımlarında taşır. Doktorlar, bu nedenle...
Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak kabul edilir. Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek istiyorsanız güne kahvaltıyla başlamalısınız. Ancak bunu...
Hematolojik kanserlerde daha hedefe yönelik, kişiye özgü tedavilerin geliştiğini aktaran THD Başkanı Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, “Kan kanserinin yeni...
Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından çok sevilerek tüketilen makarnanın sağlık açısından faydalı olup olmadığı oldukça merak ediliyor. Son dönemde...
Çayla birlikte en çok tüketilen içeceklerden biri olan kahve, enerjik hissetmemizi sağlayan kafein adlı bir madde içerir. Çevremizde birçok insanın...
Türk Hematoloji Derneği (THD) tarafından düzenlenen 50. Ulusal Hematoloji Kongresi kapsamında yapılan basın toplantısında konuşan Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof....
Neredeyse her yemeğin vazgeçilmez tatlarından biri olan salça, gerek lezzetiyle gerek yemeğe verdiği iştah açıcı rengiyle milyonlarca kişinin favori besini...
Tıp literatürüne geçecek kadar ilginç bir olay yaşandı. 17 yaşındaki genç, beslenme şeklinde sadece patates kızartması ve cips tüketmesi sonucu...
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dünya Hasta Hakları Günü kapsamında bilgilendirme etkinliği düzenlendi.
Son yapılan araştırmalar, günde yalnızca 5 adet fındık yemenin sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini gözler önüne serdi. O hastalıkları resmen yok...
Potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller açısından zengin olan keçiboynuzu, sindirim sağlığını desteklerken birçok hastalığa karşı koruma sağlar. Türkiye...
Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Doç. Dr. Aygül Güzel, KOAH konusunda önemli uyarılarda bulundu ve özellikle sigara kullanımının bu hastalığın...