Birçok insan lezzetlerine göre tercihlerde bulunsa da, meyve sularının sağlığa yönelik etkileri ve vitamin oranları büyük farklılıklar göstermekte.
Market raflarında görmeye alışık olduğumuz meyve sularından hangilerinin daha faydalı olduğu merak konusu olurken, Cincinnati Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan araştırma, vücudumuz için en sağlıklı meyve suyunun ne olduğunu gözler önüne serdi.
KRONİK HASTALIKLARA KARŞI ETKİLİ
İnsanların önemli bölümü kayısı, şeftali, ya da vişne gibi meyve sularını içmeyi tercih ediyor olsa da, bulundurdukları vitamin ve mineraller açısından adeta bir şifa deposu olan meyve suları popüler olanlar arasında yer almıyor. Doktorlar, elma ve havuç suyunun oldukça faydalı bileşenler içerdiğini belirtirken, en sağlıklı meyve sularının içine mutlaka patates suyu eklenmesini tavsiye etti.
KANSERE KARŞI EN ETKİLİ YÖNTEM
ABD'li uzman Dr. John Lessinger, yapılan laboratuvar çalışmalarında çok sayıda fare üzerinde farklı meyve suyu kombinasyonlarının denendiğini belirterek, en etkili çözümün elma, havuç ve patates sularının karışımında elde edildiğini vurguladı. Çok sayıda kronik hastalığa, gastrit, diyabet ve hipertansiyon gibi rahatsızlıklara karşı etkili olduğu belirtilen bu yöntem, farelerin kanser sürecinde de gerileme yaşanmasına yardımcı oldu.
Buna karşın Lessinger, patates seçimine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek; yeşil kabuklu ve olgunlaşmamış patateslerin kullanılmaması gerektiğini söyledi. Uzman isim, bu tür patateslerin bol miktarda solanotoksin barındırabileceğini hatırlatarak, söz konusu bileşenin insan vücudu için zehirli olabileceği uyarısında bulundu. Doktorlar, evlerde meyveleri kendi imkanınızla sıkarak hazırlayacağınız meyve sularının yoğunluk miktarı nedeniyle marketlerde satılanlara kıyasla daha sağlıklı olacağını belirtti. -Haber Merkezi