Çay sevenlere bir müjde de Çin'den geldi. Çin'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, günlük çay tüketiminin biyolojik yaşlanmayı yavaşlatma potansiyeline sahip olduğu ortaya çıktı.

HÜCRESEL YAŞLANMAYA MEYDAN OKUYOR 
 

Çayın içerdiği antioksidanların, vücudu serbest radikallere karşı koruyarak hücresel yaşlanma sürecini geciktirebileceği ifade ediliyor. 

YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR 

Yapılan araştırma da bu kanıtlıyor. Günlük çay tüketimi biyolojik yaşlanma sürecini yavaşlatatıyor. Çayın içeriğindeki antioksidanlar sayesinde hücreleri koruyarak, yaşlanmayı geciktirici etkiler sağladığı bildirildi. 

Limon ve tahin birleşince bakın nasıl harikalar yaratıyor Limon ve tahin birleşince bakın nasıl harikalar yaratıyor

GENÇ KALMAYA YARDIMCI
Çay içmenin sadece keyifli bir alışkanlık değil, aynı zamanda genç kalmak için de faydalı bir yöntem olduğu anlaşılıyor.

GÜNDE EN AZ 3 FİNCAN
 

Araştırmaya göre, her gün üç fincan veya altı ila sekiz gram arasında çay yaprağı tüketmek, yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı oluyor. (Haber Merkezi)

Kaynak: Haber Merkezi