Herkesin tüylerini diken diken etmeye yeten tuhaf görünümlü o canlının nasıl her köşe başında karşımıza çıktığını bilim insanları açıkladı. Isınan havaların ardından Türkiye'de  Adana, Mersin, Hatay, Antalya, Osmaniye, İstanbul, İzmir'de 1 1 ortaya çıkacak hayvan hakkında herkesi şaşkına uğratan bir bilgi ortacak o bilgi ortaya çıktı. Bakın nedeni neymiş.

EN YAYGIN HAŞARAT

kötü şöhretli hamamböceğinin nasıl en yaygın haşaratlardan biri haline geldiğinin gizemi bilim adamları tarafından çözüldü. Genellikle insanların mutfaklarında dolaşırken görülen Alman hamam böceğinin ( Blattella germanica ) kökenleri , dünyanın dört bir yanındaki insan yapımı yapılarda bulunması nedeniyle şimdiye kadar bir şekilde gizemini korudu; ancak vahşi doğada neredeyse hiçbir yerde bulunmuyor.

BATIYA GÖÇ

Ancak Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yer alan yeni bir makaleye göre , modern hamamböcekleri ilk olarak Hindistan veya Myanmar'da ortaya çıkmış ve son birkaç bin yıl içinde batıya doğru göç etmiş olabilir.

GENİŞ BİR BÖCEK TÜRÜ

Hamamböcekleri birçok türü içeren geniş bir böcek grubudur, ancak Alman hamamböcekleri evlerde, restoranlarda ve diğer insan yaşam alanlarında bulunan en yaygın ve sorun yaratan zararlılardan biridir. Antarktika dışındaki her kıtada bulunurlar; mutfak ve banyoların sıcak, nemli ortamlarında gelişirler , çatlaklarda, yarıklarda ve diğer dar alanlarda saklanırlar. Salmonella ve E. coli gibi çeşitli hastalıkları yaydıkları bilindiğinden bunların varlığı gıdaların kirlenmesine ve bozulmasına yol açabilir. Adından da anlaşılacağı gibi, Alman hamamböceklerinin bir zamanlar Avrupa kökenli olduğu düşünülüyordu ve ilk kez 1700'lü yıllarda Avrupa'da tanımlandılar.

AVRUPA'DA YAKIN AKRABALARI YOK

"Alman hamamböceğinin kökeni ve yayılımı gizemle örtülüyor. Linnaeus tarafından 1776'da Yedi Yıl Savaşından yaklaşık on yıl sonra anlatılan tarihi kayıtlar, Alman hamamböceklerinin 19. yüzyılın sonlarından 20. yüzyılın başlarına kadar Avrupa'dan küresel bir yayılım gösterdiğini gösteriyor. Ancak Alman hamamböceğinin Avrupa'da yakın akrabaları yok; bunlar Afrika ve Asya'da." araştırmacılar makalede yazdı. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi