İskandinav pazarının rezervasyon talebi turizmcileri tedirgin ediyor. Özellikle sadece İskandinav pazarı için değil bütün kaynak pazarlara göre maliyetlerden ötürü pahalı hale gelmemiz, Pazar kayıplarının artmasına yol açıyor. Buna göre gözde turizm pazarlarından ve harcama potansiyeli en yüksek olan İskandinav pazarı rezervasyon olarak 2023 sollasa da turizmcilerin beklediği top zirveyi yaşatmayacak. Buna göre pahalı bir turizm kenti haline gelmemizle birlikte yine de Alanya’dan vazgeçmeyen pazarın tutunacak dalı olması nedeniyle caddelerin, sokakları, iskelenin daha yaşanabilir ve sorunsuz ilerlemesi gerektiğinin altını çizen Topçu, “Euro bazındaki artış bile dikkatlerini çekti” dedi.

HARCAMALARDA ARTIK DAHA DİKKATLİLER

Topçu açıklamasının devamında, “Aslında ülkemizin daha pahalı hale geldiği bir gerçek. Bunun etkilerini de görüyoruz. Bölgemiz aslında her türlü olumsuzluğa rağmen cazibesini koruyor. Burada üzerinde çalışılması gereken en önemli unsur giderek görecelide olsa pahalı halen gelen bölgemizin yollarını, caddelerini, kaldırımlarını, iskelesini daha yaşanılır hale getirip var olan cazibesini korumaktır. Bir şekilde ülkemize tatile gelenler harcamalarında daha dikkatli oluyorlar ve bu konuda nereden alışveriş yapacakları ile ilgili daha seçici davranıyorlar. İskandinavlar açısından da durum pek farklı değil. Her ne kadar 2024 geçen senenin biraz üstünde olacak gibi görünüyorsa da aldıkları bütün hizmetlerde geçen seneye göre EUR bazında bile artış gözlemlediklerini söylüyorlar. Bunun önümüzdeki senelerde olumsuz yansımalarını daha fazla göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

“YENİ DÜZENLEMEDE CİDDİ DEĞİŞİKLİK YOK”

Turizm amaçlı konut kiralamasına ilişkinde konuşan Topçu, “Turizm amaçlı konut kiralama yönetmeliği son zamanlarda çok tartışılan bir konu. Bunun avantajları dezavantajları var. Yeni yapılan düzenlemenin ne getireceğini tam olarak bilemiyorum ancak mevcut durumda ciddi değişiklikler olacak gibi görünmüyor” dedi. -Alkın BİRİCİK

Kaynak: Alkın BİRİCİK