Alanya, 2019'un Mart ayındaki seçime odaklandı. 2019'un Mart ayındaki yerel seçim her siyasi parti açısından büyük önem arz etmektedir. Çünkü 2019'un Mart ayından sonra Türkiye'de ilk kez uygulanacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedeni ile Türkiye'de ilk kez partili Cumhurbaşkanı'nı seçmek için Alanya seçmeni sandık başına gidecek. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi 2019'un Mart ayındaki yerel seçim partilerin gövde gösterisi olacak. Çünkü 2019'un Mart ayında yerelde seçimleri kazanan siyasi parti, 2019'un Kasım ayındaki seçim öncesi büyük bir avantaj yakalayacak. Bu nedenle 2019 her siyasi parti açısından büyük avantaj olacak. 2019'da Alanya'da da yerel seçim çok çetin geçecek. Bugün Antalya Büyükşehir'i yöneten AKP'li Menderes Türel, Kaş'tan, Gazipaşa'ya kadar tüm Antalya seçmenini kucaklıyor, dertlerine çözüm üretiyor ve projeleriyle Antalya'yı marka bir kente dönüştürmek için elinden geleni yapıyor.  Büyüyen ve gelişen Antalya'nın trafik sorununu çözen, 1/25 bin Ölçekli Çevre Plan Düzeni'ni uygulamaya koymaya hazırlanan, güneşten enerji üreterek, çiftçilerin elektrik yükünü omuzundan almanın derrdine düşen, Hal Projeleri ile halleri birleştiren, çiftçinin ürettiği ürününün daha iyi bir fiyata pazarlanması için çaba gösteren, plajlardaki düzenlemelerle herkesin takdirini kazanan, Antalya'da bir tane evin susuz kalmaması için projelerini hizmete katan, sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet veren Türel, bu hizmetleriyle geleceğin Antalya'sını inşa ediyor. Türel'in bu çalışmaları Antalya ve Alanya'da her siyasi partiden seçmenin de gönlünü kazanıyor, takdirini alıyor. 2004-2009 yıllarında Antalya'yı yöneten Türel, 2009'daki seçimi kaybetmesinin ardından bile Antalya'ya küsmemiş ve Milletvekili olarak şehre hizmet etmeye devam etmişti. 2009-2014 yılları arasında Türel'den yoksun Antalya'da insanlar, Türel'i mumla aramışlardı. 
Çünkü Türel'e 2009'daki seçimde oy vermeyen Antalyalı bin pişman olmuştu. CHP'li seçmenlerin bile pişman olmasına neden olan bir isimdi. 2009 seçimi öncesinde, '100 bin kişiye iş vereceğim. Okullara süt dağıtacağım. Güneşten enerji üretip, konutlara ücretsiz elektrik imkanı sağlayacağım' diyerek, insanların oyunu almıştı. Bu sözlerin hiç birisini tutmayan 2009-2014 yıllarındaki Antalya'nın Belediye Başkanlığını yapan şahsiyet, 5 yıl koltukta uyumuş, seçim gelince de uyanıp, sokağa inmiş ve Antalya seçmenini bir daha kandıramamış ve seçimde hezimete uğrayınca evinin de yolunu tutmuştu. Sadece bira festivali düzenleyen 2009-2014 yıllarında Antalya Büyükşehir'in başkanlık koltuğunda oturan bu şahs bir kez daha Antalyalıdan vize alamıştı. 5 yıllık Mustafa Akaydın döneminde şehre çivi çakılmadığını gören Antalyalı, Türel'e yeniden Antalya'yı emanet etmiş ve yarım kalan projelerin de hizmete girmesini de sağlamıştı. Antalyalı, 5 yıllık sürede uyuyan Mustafa Akaydın'ın seçimde uyanmasına neden olmuş, Türel'e de atıl durumdaki yatırımları hizmete katması yönünde başkanlık vizesi vermişti. Bugünde Türel sayesinde Antalya yatırımlara başlamış ve üretken bir Antalya'nın yeniden şaha kalkmasına vesile oldu ve oluyor da. 2019'daki yerel seçimde projeleriyle Antalya'yı marka kente dönüştürmenin planlarını yapan Türel'i yeniden başkan seçip, seçmeyeceğini merak ediyorum ama bu kadar hizmeti yapanı da elinin tersiyle iteceğine ihtimal vermiyorum. Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmek o kadar zor ki, anlatamam. Kaş'tan, Gazipaşa'ya, Antalya merkezden, Alanya'ya kadar her seçmenin gönlünü alıp, oyuna da talip olmanız gerekiyor. Türel, 2019'daki seçim öncesi çok çalışıyor ve rakiplerine göre biraz daha avantajlı. Çünkü koltukta oturan başkan her zaman karşınızdaki rakiplere göre 1-0 önde başlar seçime. Bir de koltuğunda oturmuyor, projeleri hizmete katıyorsa, seçime 2-0 önde girer. Bir de gönülleri kazanmışsa maça başlar gibi seçime 3-0 önde başlarsın. Rakipler sıfırdan başlarken, bu üç etkeni elinde bulunduruyorsan seçime 3-0 önde başlarsın, bir hata yapmazsan seçimi kazanırsın. Bu nedenle 2019 yerel seçimi öncesi Türel, rakiplerine göre 3-0 önde. Bakalım Türel, 2019'da bu 3-0'luk üstünlüğü koruyacak ve seçimi yeniden kazanabilecek mi? Seçimi kazanıp, kazanmamak da Türel'in elinde olan bir şey. 
Elbette Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki seçim bizi ne kadar ilgilendiriyorsa, doğduğumuz, yaşadığımız ve doyduğumuz Alanya'daki yerel seçim de bir o kadar önemli. Çünkü Antalya'da Türel'in rakipleri CHP ve MHP. Ama Alanya'yı yöneten MHP'li Adem Murat Yücel'in rakibi ise Türkiye'yi 15 yıldır yöneten AK Parti ile CHP. 
Alanya'nın Belediye Başkanı Yücel, 2014'teki yerel seçimde Alanya'yı 15 yıl yöneten AKP'li Hasan Sipahioğlu'nu yıkarak, başkanlık koltuğuna oturdu. 28 yaşında Kestel'in, 38 yaşında Alanya'nın Belediye Başkanı seçildi. Genç yaşına rağmen Kestel'i 10 yıl, Alanya'yı da 3 yıldır yönetiyor. Kestel'de kısıtlı imkanlarına rağmen önemli projelere imza attı. Maddi imkansızlıklar içersinde Kestel'e öyle hizmetler yaptı ki, Alanya'nın cazibe merkezine dönüştürdü. 10 yıl Kestel'i nasıl parlattıysa, bugün de büyüyen Alanya'nın yıldızını parlatmayı başarıyor. 
AKP'li Sipahioğlu'nun, 15 yıllık başkanlığı döneminde her seçim döneminde seçmenin önüne koyup, seçim bitince tozlu raflara kaldırdığı şehrin kanayan yaralarına merhem olacak projeleri bir bir hizmete katıyor Adem Murat Yücel. Tavşandamı Projesi ile Alanyamıza güzel bir hizmet kazandırıyor. Teleferik Projesi ile Alanya Kalesi'nin trafik sorununu çözüyor. Alaiye Caddesi ile Avrupai bir cadde kazandırıyor. Hem bisikletçilere önemli bir cadde kazandırmış oluyor, hem de görünümüyle herkesi kıskandırıyor. Merkezde ne proje yapıyorsa, kırsal mahallelere de o projeleri kazandırıyor Adem Murat Yücel. Yolsuz ev, asfaltsız yol bırakmıyor Adem Murat Yücel. Alanyamıza yaptığı hizmetlerle engelleri kaldırıyor, gönülleri feth ediyor Adem Murat Yücel. 
Çalışmalarıyla takdirleri kazanıyor, seçmenin övgüsünü alıyor Adem Murat Yücel. Şehirde AKP'linin de, CHP'linin de, MHP'linin de övgüsünü kazanan Adem Murat Yücel, 2019 seçimi öncesi elini güçlendirdikçe güçlendiriyor. Projeleriyle Alanyamızı Yüceltiyor ama kendisi de seçmenin gönlünde Yücel'iyor. 2019'da seçim öncesi Adem Murat Yücel, koltuğa en yakın isim. 2014'te oy vermeyenler bile bugün sokakta 'Oyum Adem Murat Yücel'in' diyor. Herkesin sevgisini kazanıyor Yücel. Yaşlılara kendisini sevdiren, gençlerin de gönlünün kazanan Adem Murat Yücel, güler yüzlü oluşu ve sempatik tavırlarıyla Alanyalı bayanların da gönlünü alan bir isimdir. Antalya'da Türel ne kadar başarılıysa, Alanya'da da Adem Murat Yücel bir o kadar başarılı. Bu nedenle Alanya'da da Adem Murat Yücel'in 2019'daki seçim öncesi eli o kadar güçlendi ve güçleniyor da. Bu nedenle Antalya'da Türel'in siyasi rakibi olan MHP ile CHP'nin işi ne kadar zorsa, Alanya'da da Adem Murat Yücel'in rakibi AK Parti ile CHP'nin işi o kadar zor. 
Türel'in de, Yücel'in de rakipleri bu iki ismi yıkmak istiyorsa birazcık daha gayretli ve sabırlı bir şekilde çalışmalı. 
Dedikodu üretmek, Türel ve Yücel'i eleştirmek yerine onların yaptığı hizmetlerden daha iyisini yapmak için projeler hazırlatıp, seçmene sunmalı. Seçmeni 2019'a kadar ikna edebilirlerse başarılı olurlar yoksa başarılı olmaları imkansız.