Muzlar, çok kısa bir sürede aşırı olgunlaşabilir ve farkına varmadan yumuşayıp kahverengiye dönebilir. Eğer muzlarınız gün bile dayanmadan bozuluyorsa, muhtemelen doğru şekilde saklamıyorsunuz. Gıda saklama uzmanı, muzlarınızın kahverengiye dönmesini ve bazı durumlarda 26 güne kadar siyaha dönüşmesini önleyecek bir ipucu paylaştı. Çoğu muz saklama yöntemi, muz sapının streç film, alüminyum folyo veya nemli mutfak havlusuna sarılmasını önerirken, bu uzmanın önerdiği teknik daha önce duyulmamış cinsten.
Muzlar kavanoz yöntemiyle taze kalıyor
Meyve ve sebzeleri satın alma, temizleme ve saklama konusunda verdiği tavsiyelerle tanınan TİKTOK kullanıcısı Amy Cross, muzların tazeliğini uzatmak için kullandığı kavanoz yöntemini paylaşmıştı. Amy, bu yöntemle muzları kabuklarıyla birlikte parçalara ayırıyor ve cam bir kavanoza koyup buzdolabında saklıyor. 26 gün sonra sonuçları paylaşınca videoda muz parçalarının hala taze görünümünü koruduğu, kabuklarının da kahverengiye dönmeden sarı kaldığı görülüyor. Muzlarını dilimlemek istemeyenler için de bir tavsiye de bulunan Cross, onları serin ve ışık almayan bir yerde saklamalarını önerdi. Ayrıca muzların ideal olarak 12 derece civarında muhafaza edilmesi gerektiğini de belirtti. -Haber Merkezi