Türk mutfağının vazgeçilmez geleneksel yemeklerinden biri olan kuru fasulye pilavla birleşerek servis edilen yemeklerden biri. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu baklagili hazırlarken bir süre beklenmesi gerekebiliyor. Birçok kişinin doğru olarak bildiği, ancak günümüzde daha pratik yöntemlerle değişen bir durum mevcut. Kuru fasulye ıslatma tabiri aslında gerekli olmayan ancak daha faydalı olduğu düşünülerek uygulanan bir işlem. Bunun yerine çok daha pratik işlemler kullanarak fasulyeyi hızlıca pişirmek mümkün. Kuru fasulyeyi ıslatmak genellikle tüketirken sindirim sorunlarını ortadan kaldırmak için yapılır. Sağlık açısından doğru düşünülen bu yöntem fasulyeyi bekletirken saatler geçmesine neden oluyor. Islatma yöntemi aynı zamanda fasulyenin pişme süresini kısaltabiliyor.

Fasulyelerin daha kolay pişmesini ve yumuşamasını sağlamak için ıslatılabilir. Ancak kabukları yumuşatan bu işlem hem kabukların ayrılmasına hem de lezzetini kaybetmesine neden olabilir. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi