118 farklı hayvan türüne ev sahipliği yapan park, Türkiye'nin en büyük doğal yaşam alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Hayvanların beslenmesi için özel programlar geliştirilirken, büyük marketlerden muz, ananas, elma, armut, mango gibi mevsim meyve ve sebzeleri günlük olarak toplanıp işleniyor ve hayvan türlerine göre dağıtılıyor. Ayrıca ihaleyle temin edilen et çeşitleri, etçil hayvanların protein ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanıyor.
Doğadan yaralı halde bulunup rehabilite edilen hayvanların beslenme ihtiyaçları da parkın kendi üretim tesislerinde yetiştirilen un kurdu ve diğer canlı kurt türleriyle karşılanıyor. Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, bu kapsamlı beslenme programlarının doğaya yeniden kazandırılacak hayvanlar için büyük önem taşıdığını ifade ederek, tropikal meyve ve sebzelerin yanı sıra protein ihtiyacı yüksek hayvanlar için de özel menüler hazırlandığını belirtti. -Haber Merkezi