Çevre

Keyifleri yerinde: Menülerinin lüks otel menüsünden farkı yok

Antalya Doğal Yaşam Parkı'ndaki yaklaşık 1500 hayvanın sağlıklı ve mevsim koşullarından etkilenmeden beslenmesi için özenle hazırlanan yiyecekler sunuluyor. Hayvanlara, lüks otel menüsünü andıran çeşitli tropikal meyve ve sebzeler günlük olarak veriliyor. Görevliler, yaralı olarak bulunup parkta tedavi gören yırtıcı kuşlara canlı kurt, etçil hayvanlara kırmızı ve beyaz et, otçul hayvanlara ise özel yemler sunuyor.

Abone Ol

118 farklı hayvan türüne ev sahipliği yapan park, Türkiye'nin en büyük doğal yaşam alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Hayvanların beslenmesi için özel programlar geliştirilirken, büyük marketlerden muz, ananas, elma, armut, mango gibi mevsim meyve ve sebzeleri günlük olarak toplanıp işleniyor ve hayvan türlerine göre dağıtılıyor. Ayrıca ihaleyle temin edilen et çeşitleri, etçil hayvanların protein ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanıyor.

Doğadan yaralı halde bulunup rehabilite edilen hayvanların beslenme ihtiyaçları da parkın kendi üretim tesislerinde yetiştirilen un kurdu ve diğer canlı kurt türleriyle karşılanıyor. Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, bu kapsamlı beslenme programlarının doğaya yeniden kazandırılacak hayvanlar için büyük önem taşıdığını ifade ederek, tropikal meyve ve sebzelerin yanı sıra protein ihtiyacı yüksek hayvanlar için de özel menüler hazırlandığını belirtti.  -Haber Merkezi