Bazı yiyecekler, uygun koşullarda muhafaza edildiğinde herhangi bir risk taşımadığı düşünülse de ertesi gün tüketilmemesi gereken bazı sonuçlar doğurabilir. Sonuç olarak, neleri ve neden yiyemeyeceğinizi bilmeniz çok önemlidir. "Yeniden yerim" dememeniz gereken yiyecekler bazları...

PİZZA

En iyi seçeneklerden biri olan pizza, ertesi güne kaldığında soğuduğunda lezzetini kaybetmese de çok tehlikeli olabilir. Örneğin, gıda kaynaklı hastalıkları önlemek için pizzayı iki saatten fazla bekletmemek gerekiyor. Kalan pizzayı tüketmek için hemen "hava almayan" bir kabın içine koymalısınız. Bu şekilde muhafaza edilirse, pizza soğuduktan sonra birkaç gün boyunca tüketilebilir. Bu pizzayı iki gün sonra yemeniz tehlikelidir.

DENİZ ÜRÜNLERİ

Doğru yöntemle piştiğinde deniz ürünleri sağlık açısından faydalı olsa da ısıtıldığında oldukça tehlikeli olabilir. Örneğin, tadı ve tadı kaybolabilir. Ayrıca pişmiş deniz ürünlerini dört günden daha uzun süre muhafaza etmek, bakterilerin çoğalmasına ve oldukça tehlikeli bir enfeksiyona yol açmasına neden olabilir. Ayrıca, deniz ürünlerini oda sıcaklığında iki saatten fazla bekletmemek gerekiyor.

ISPANAK

Bir tür süper gıda olarak sınıflandırılan ıspanak, göz, kemikler, saç, cilt ve hatta kalp için hayati önem taşır. Yine de mikrodalgada ıspanağı ısıtmamaya dikkat edin. Bu yüksek nitrat içeren yeşil yapraklı sebze, tekrar ısıtıldığında tehlikeli hale gelebilir. Bu sebzeyi ikinci kez ısıtmak, ıspanaktaki demiri oksitleyerek tüketimi tehlikeli hale getirebilir. Sonuç olarak, ıspanağı piştikten sonra tüketmek çok daha sağlıklıdır.

TAVUK

Tavuğu çözdürürken ve çiğ olarak tüketirken salmonella adlı oldukça tehlikeli bir bakteri maruziyetine sebep olabilir. Az pişmiş tavuk salmonella enfeksiyonuna neden olabilir. Sonuç olarak, tavuğun iyi piştiğinden emin olmanız çok önemlidir.

KIZARTILMIŞ BESİNLER

Kızartılmış besinler, yüksek yağ sıcaklıklarında pişerler. Bu nedenle yeniden ısıtma sırasında bu yağlar çok ısındığında toksinler içeren bir gıda oluşabilir. Bu nedenle, kızartılmış yiyecekleri yeniden ısıtmak için fırın sıcaklığını düşürmek en iyisidir.

MAKARNA

Soğuk pizza gibi makarnayı da sevebilirsiniz. Bir sonraki öğününüzde yiyebilmek için makarnayı mutfak tezgahında tutmak cazip gelse de çok tehlikelidir. Örneğin, Belçika'da yaşayan 20 yaşındaki bir adam makarna yedikten sonra öldü. Eve daha yakın bir yerde, Massachusetts eyaletindeki bir üniversite öğrencisi, kalan gıdalardan zehirlendi ve septik şoka girdi. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi