Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti karpuzu seçerken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını derledik. İşte karpuzunuzun kelek çıkmaması için dikkat etmeniz gerekenler;

İlk olarak, karpuzun kabuğunu inceleyin. Kabuk, karpuzun olgunluğunun bir göstergesidir. Kabuk üzerindeki çatlaklar ve lekeler, karpuzun olgunlaşma sürecinde stres altında kaldığını gösterebilir. Bu yüzden, düzgün ve çatlaksız kabuklara sahip karpuzları tercih etmek daha iyidir.

Rengine dikkat

Sopayla dövülen çoban Nail'in hayatı yürek burktu Sopayla dövülen çoban Nail'in hayatı yürek burktu

Karpuzun rengi de tatlılık derecesini belirleyebilir. Parlak ve canlı renkli karpuzlar genellikle daha tatlı ve lezzetlidir. Bu sebeple, koyu yeşil ve mat renkli karpuzları seçmek iyi bir tercih olacaktır.

Sapına bakın

Karpuzun sapına da bakın. Kurumuş veya çürümüş saplardan kaçının. Taze ve yeşil saplı karpuzlar genellikle daha lezzetli olur.

Taze olduğuna bu yolla emin olabilirsiniz

Son olarak, karpuzun ağırlığını kontrol edin. Karpuzu kaldırıp hafifçe salladığınızda içindeki su sesini duyabiliyorsanız, bu karpuzun taze ve sulu olduğunun bir işaretidir. (Haber Merkezi)

Kaynak: Haber merkezi