Kariyer.net, 2024 yılının ilk altı ayında istihdam trendleriyle ilgili önemli verileri açıkladı. Şirketin duyurusuna göre, yılın ilk yarısında en çok iş ilanı yayımlanan sektörler tekstil, sağlık ve gıda olarak belirlendi. Özellikle tıp ve sağlık alanındaki pozisyonlarda dikkat çeken bir artış yaşandı. Tıp/sağlık pozisyonları, yılın ilk altı ayında diğer sektörlerden belirgin bir şekilde ayrıldı.

TIP VE SAĞLIK POZİSYONLARINDA ÖNEMLİ ARTIŞ

2024'ün ilk ve ikinci çeyreğinde tıp ve sağlık pozisyonlarına yönelik iş ilanlarında belirgin bir artış gözlemlendi. İlk çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla ilan sayısında yüzde 28'lik bir artış yaşandı. Yılın ilk altı ayında ise 2023'ün aynı dönemine göre tıp ve sağlık ilanlarındaki artış yüzde 18 olarak kaydedildi.

SEKTÖREL İLGİ VE SİGORTACILIKTA ARTIŞ

Her ay daha çok düşüyor! Alanya'da vahim tablo ortaya çıktı Her ay daha çok düşüyor! Alanya'da vahim tablo ortaya çıktı

İlk altı ayda en çok ilgi gören sektörler arasında finans-ekonomi, havacılık ve telekomünikasyon öne çıktı. Bu sektörlerde ilan başına başvuru oranları sırasıyla finans-ekonomide yüzde 19, havacılıkta yüzde 48 ve telekomünikasyonda yüzde 43 oranında arttı. Sigortacılık sektörü ise yüzde 53'lük dikkate değer bir artış gösterdi.

MAVİ YAKA İŞ GÜCÜ TALEBİ YÜKSELİYOR

Kariyer.net'in mavi yaka iş gücü arayışına yönelik dijital çözüm sunan "İşin Olsun" platformu, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre ilan sayısında yüzde 13'lük bir artış sağladı. Bu platformda en çok ilgi gören pozisyonlar arasında restoran hizmetleri, mutfak hizmetleri, temizlik hizmetleri ve aşçılık bulunuyor. Restoran hizmetleri ilanları geçen yıla göre yüzde 29, mutfak hizmetleri ilanları yüzde 19, temizlik hizmetleri ilanları ise yüzde 34 oranında arttı. Aşçılık ilanlarındaki artış ise yüzde 25 olarak gerçekleşti.

GLOBAL SAĞLIK ÇALIŞANI İHTİYACI ARTIYOR

Kariyer.net Üst Yöneticisi (CEO) Fatih Uysal, sağlık sektöründeki iş gücü ihtiyacına dair şu açıklamalarda bulundu:

"Sağlık sektöründeki göç hareketliliği ve pandemi sonrasında Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere pek çok bölgede sağlık çalışanı ihtiyacının arttığını görüyoruz. Ayrıca global olarak yaşlanan nüfus, sağlık sektörüne odağın artmasına neden oluyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün Sağlık İşgücü Destekleme ve Koruma yayını da konunun önemini açıklıyor. İlerleyen süreçte politika yapıcıların bu konuda stratejik adımlar atması olası yetenek açığının önüne geçecektir." -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi