Baklava alırken genellikle fiyatına bakılır, ancak Mahmut Şahan, baklavanın kalitesini anlamak için başka detaylara da dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Dükkanlarda baklavalara bakarken göz ardı etmemeniz gereken özellikler şunlardır:

SAHTE BAKLAVA NASIL ANLAŞILIR? Şahan, belirli bir fiyatın altında satılan baklavalara karşı uyarıyor. Baklava yedikten sonra su içme ihtiyacı hissediyorsanız, bu baklavanın glikoz içerdiği anlamına gelir. Su içme ihtiyacı hissetmiyorsanız, kaliteli bir baklava yediğinizden emin olabilirsiniz. Glikoz boğazı yakar ve tatlılarda kendini belli eder.

UCUZ BAKLAVANIN YUFKASI YENMEZ Baklava üretim sürecine katılan Şahan, "İstanbulluları, Gaziantep'in en iyi baklavalarıyla tanıştırıyoruz. Ucuz baklava yenmez çünkü maliyetleri, fıstık fiyatları var. Bugünlerde Gaziantep baklavası yapmak için sadece Antep fıstığının fiyatı bin 200 ile bin 400 lira arasında değişiyor. Ucuz baklava alınırsa yenmez” dedi.

BAYRAMDA 'UCUZ BAKLAVA'YA DİKKAT Şahan, 1000 liranın altında alınan baklavaların tüketilemeyeceğine dikkat çekiyor. Baklavaların altın sarısı renkte ve oklavayla açılmış olması gerektiğini belirtiyor. Baklava almadan önce kokusuna bakılmalı; tereyağı ve fıstık kokusu hissedilmelidir.

Milletvekili Çokal Alanya EAH'ı yakın takibe aldı Milletvekili Çokal Alanya EAH'ı yakın takibe aldı

TATLIDAN DOLAYI HASTANELİK OLMAYIN Şahan, tatlı severlerin bayramda yedikleri tatlılar nedeniyle hastanelik olmamaları için uyarılarda bulundu. “Baklavayı yedikten sonra su içme ihtiyacı duyuyorsanız glikoz vardır. Su içme ihtiyacı duymazsanız sağlıklı bir ürün olduğunu anlarsınız. Glikoz boğazı yakar. Glikozsuz baklava yediğinizde su içme ihtiyacı duymazsınız. Bayramda tatlı yerken dikkat edin. Bunlar ilk hasat edilen yemyeşil fıstıklardan yapılır. Kaliteyi görüntüsünden anlarsınız. Sıcaklarda hafif tatlı tercih etmek isteyenler için kaymaklı şöbiyet öneriyoruz. Altın sarısı rengi ve tereyağı ile yapılmıştır” dedi.   -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi