Sahilde metrekarede 100 ila 150 arasında izmarite rastlandığı belirtiliyor. Sönürülüp çakıl taşları arasına gizlenen bu izmaritler, zamanla parçalanarak denize karışıyor ve mikroplastik kirliliğine yol açıyor. Ayrıca, izmaritlerin içindeki kimyasallar da deniz suyuna yayılıyor ve deniz canlıları için tehlike oluşturuyor.

Sahilde atık bırakmak, sadece görsel kirliliğe değil, halk sağlığı açısından da riskler barındırıyor. Çakıllar arasına gizlenmiş cam şişe kırıkları ve metal kapaklar, güneşlenen ve sahilde yürüyenlerin yaralanmasına neden olabilir.

Üreticinin derdi çok... Antalya'da ürünleri taze tutamıyorlar! Üreticinin derdi çok... Antalya'da ürünleri taze tutamıyorlar!

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, bu sorunun önüne geçilmesi için tatilcilere bilinçli davranmaları çağrısında bulunuyor. Gökoğlu, atıkların çöplere atılması gerektiğini ve izmaritlerin söndürülmeden yere atılmaması gerektiğini vurguluyor.

Konyaaltı Sahili'nin kirlilik sorununa çözüm bulunması için yerel yönetimlere ve ilgili kurumlara da görev düşüyor. Daha sıkı denetimler ve caydırıcı cezalar ile bu sorunun önüne geçilmesi ve Konyaaltı'nın doğal güzelliğinin korunması gerekiyor. -Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi