"BEN VERGİ TOPLAYAMIYORUM"

Devletin görev tanımı ile konuşmasına başlayan Poyraz, gözlemlenen noksanlıkların farklı stratejilerle kapatıldığını belirtti. Poyraz, "Bir devletin mutlaka yaptığı ve yapmakla sorumlu olduğu iki iş vardır. Bir, sınırlarını korur; iki, vergi toplar. Bu iktidar Türkiye'yi yönetme işini öyle boşladı ki kapı da açık, kasa da açık... Yani başka bir ifadeyle 'Gelen gelsin alan alsın.' Öte yandan devleti yönetmekle sorumlu olan bu iktidar diyor ki, 'Ben vergi toplayamıyorum' ya da 'Toplamıyorum, üşeniyorum, işime gelmiyor'" dedi.

"YANDAŞLARIMA BEDAVA MAL VERİRİRİM"

"Devlet yönetimi" kavramında konfor alanlarının oluştuğunu kaydeden Poyraz, vatandaşların hayatını sürdürmek için yapmaya mecbur olduğu eylemlere sırt dayandırıldığına dikkat çekti. Poyraz, "Araba mı alacaksın? Bana da 2 tane ısmarlarsın. Benzin mi alacaksın? Pompa da alırım. Evi mi arayacaksın? Telefonundan alırım. Market alışverişi mi yaptın? 1 torba da kendime alırım. Peki, alırım da ne yaparım? Kendi adamlarıma veriririm. Senin paranla onlara ucuza kredi veririm. Köprü yaptırırım, geçmeyen arabanın parasını veriririm. Benim partililere, onların evlatlarına, uşağına devlette iş veririm. Altlarına araba, yanlarına koruma veriririm. Yandaşım olan vakıflara, derneklere bedavaya mal veriririm. Yasa değiştirir imar veririm. Benim gazetemi okuyan, kanalımı izleyen yok mu? Dert değil yüksek tarifeden reklam veriririm" diye konuştu.

"SORUNLARIN YANITINI VATANDAŞ DÜŞÜNSÜN"

Vatandaşı canından bezdiren sorun Erdoğan'ın önüne gelecek Vatandaşı canından bezdiren sorun Erdoğan'ın önüne gelecek

"Bedava" kavramına alışan kitlenin göz doygunluğuna erişemeyeceğinin altını çizen Poyraz, "Hazıra da dağ dayanmıyor. Sonra ne olur? Gene vatandaşın kapısını çalıp elini gene onun cebine sokar. Pazar torbası nasıl dolar? Çocukları hangi okulda okutur? Hastalansa doktora nasıl gider? Kaç paraya iyi bir ev bulur? Bu soruların yanıtını da vatandaş düşünsün. İktidarımız düşünecek değil ya.. Zaten derdi başımızdan aşkın. İktidarın yönettiği, hazinedeki 4 liranın 3'ü kar elden eden, servet sahibi kesimlerden değil, halkın yaşamsal ihtiyaçları için zorunlu tükettiği mal ve hizmetlerden toplanıyor" şeklinde konuştu.

Belirli düzenlemeler içeren kanun tekliflerini "siyaset" gözüyle de yorumlayan Poyraz, "Bu yasa ile ellerini daha da derine sokmak için nezaketen izin istiyorlar. Kanundaki tüm o formalitelerin, büyük büyük lafların kısa özeti bu.." değerlendirmesinde bulundu. -Haber Merkezi 

Kaynak: Haber Merkezi