Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı 2'şer kişilik 6 ekip şehrin birçok noktasında turizm sezonunun başlaması ve kurban bayramı öncesi, kırmızı ve beyaz et, alkollü ve alkolsüz içecek satış, toplu tüketim yapılan restoran ve otelleri kontrol etmeye devam ediyor. Bazı işletmelerde ürünlerden numune alındı. Numuneler incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Ürünlerin bandrolleri ve faturaları da kontrol edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, işletmelerde asgari teknik ve hijyenik koşullar, fiziksel koşullar, ürünlerin izlenebilirliği, nereden geldiği, çalışanların hijyen belgesi, ürün etiket bilgileri olmak üzere Gıda Mevzuatı kapsamında denetimler yapıldığını söyledi. Rüzgar, bunun dışında nihai olarak içeriğini kontrol etmek amacıyla da ürünlerden numuneler aldıklarını belirtti.

BU SENE TOPLAMDA 2 BİN 345 DENETİM YAPILDI

Rüzgar, 2024 yılının başından itibaren 2 bin 345 denetim yapıldığını, bu denetimlerde 32 işletmede uygunsuzluk tespit edildiğini belirtti. Denetimlerde, ürünlerden alınan 137 adet numunenin bakanlık yetkili laboratuvarlarda analiz edildiğini ve bunlarda da 3 adet uygunsuzluk saptandığını söyledi. Rüzgar denetimlerin tüm hızıyla devam edeceğini her hangi bir olumsuzluğa mahal vermeyeceklerini dile getirdi. Vatandaşlarımız gıda ile ilgili şikayetlerini ALO 174 hattına yapabilirler. -Alkın BİRİCİK

Kaynak: Alkın BİRİCİK