Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yerli üretimin ithallerden çok daha lezzetli ve aromasının hissedilir derecede farklı olduğunu ifade etti. Alanya’nın verimli topraklarının tropikal ürünlerin üretim üssü haline geldiğini söyleyen Göktepe, “Muz ve avokado ile başlayan tropikal ürünler hikayesi şu an trend olan mango, ejder meyvesi, pasiflora, papaya, kivano ve pepino ile sürüyor. Aile ve ülke ekonomisine bu üretimlerden önemli katkı sağlanıyor. Mangoda 2 bin dekarı aşan üretim potansiyelimiz var. Ürünlerimiz tadı ve aroması ile ayırt edici özelliğe sahip. Yerli ürünümüzün tadını alan tüketici zincir marketlerden ithal ürün almaz. Çünkü ithal ürün ile yerli ürünün çok bariz fark edilen aroması var. İthal üründe yerlide alınan lezzet, koku, aroma, besin değeri yoktur” dedi. -Alkın BİRİCİK