Alanya’da da balık sezonu açıldı. Vatandaşlar taze balık tüketmek için rotayı balık hallerine çeviriyor. Mevsimin taze lezzetlerini sofralarına taşımak isteyenlere karşı bilgilendirmede bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, Ekim ayında tüketilmesi gereken balık türlerinden bahsederken uygun saklama koşullarına da değindi.
“LEZZETİ TAM MEVSİMİNDE ÇIKAR”
Rüzgar konuya ilişkin, "Balık mevsiminde tüketilmesi gereken bir besindir. Her ne kadar dondurucuda ya da konserve olarak muhafaza edilse de en iyi balığın lezzetini tam mevsiminde alabilirsiniz. Balıkları dondurmadan önce hafif tuzlamakta fayda var. Etin diriliğini muhafaza eder" sözlerine yer verdi.
EKİMİN FAVORİLERİNİ TEK TEK SIRALADI
Rüzgar, Ekim ayında; palamut, mezgit, levrek, çipura, zargana ve sardalya tüketilmesini önerirken, güvenilir gıda ve insan sağlığı açısından da Alanya Balık Hali’nde de denetimlerin aralıksız sürdüğünü ifade ederek, “İlçe Müdürlüğümüz teknik ekiplerimizce su ürünleri satış, tüketim yerleri, avcılık çıkış, üretim yerleri ve yol kontrolleri denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile tüketim yapabilirler” dedi. -Fatma Bedia UYAR