Gıda ürünlerinin sahtecilik ve tağşişini engellemek için Bakanlık, denetimlere aralıksız olarak devam ediyor. Alınan örnekler, laboratuvarlarda analiz edilerek sahtecilikler tespit ediliyor.
Son yapılan denetimlerde, Adana'da seyyar olarak kebap satan bir kişinin, dana eti yerine tek tırnaklı et kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca, tanınmış bir baharat markasında kekik yerine tanımlanamayan yabancı maddeler bulundu.
DENETİMLER LABORATUVARDA YAPILIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler sonrası ürünlerden örnek alarak bu numuneleri laboratuvarlarında test ediyor ve içeriklerini tespit ediyor.
SAHTECİLİK ARTIK YÜKSEK BOYUTLARA ULAŞTI
Son yıllarda gıda sahteciliği ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi ürünlerde sıklıkla taklit ve tağşişe rastlanıyor. Fiyatı, kokusu, rengi ya da tadı şüpheli olan gıdalardan kaçınılması sağlık açısından büyük önem taşıyor. Şüpheli ürünler için ALO 174 hattı aranarak ihbar yapılabilir.