İLİŞKİ İTİRAFI
Sanıklardan hemşire Cansu Akyıldırım, savunmasında, suçlamaları reddettiğini ve maaşlı bir çalışan olarak bu tür eylemlerle ilgisinin olmadığını söyledi. Akyıldırım, 2021-2023 yılları arasında Fırat Sarı ile ilişki yaşadığını itiraf ederek, kendisinin herhangi bir suç örgütüne dahil olmadığını belirtti. Özel TRG Hastanesi’nde çalıştığını ifade eden Akyıldırım, iddianamede geçen para transferlerinin “motivasyon amacıyla” yapıldığını savundu.
HEMŞİREDEN DOKTOR AÇIKLAMASI
Duruşmada savunma yapan bir diğer sanık, hemşire Hasan Basri Gök, liderlerden Fırat Sarı’nın doktorlar aracılığıyla bebekleri 112’ye bildirmeden hastanelere yönlendirdiğini ve bu süreçte para kazandığını dile getirdi. İfadesinde, “Serdar Yüksel il dışı sevklerden 5 bin lira kazanıyordu” dedi. Gök, hastanelerin yoğun bakım doluluğundan daha fazla para elde etmeye çalıştığını, ilaç alımlarında ve bebeklerin entübe süresinde SGK’yı yanıltıcı işlemler yapıldığını öne sürdü.
BEBEKLERİ PARA İÇİN ÖLDÜRDÜLER
Mahkeme heyeti, Gök’e bir hemşire ile bebek ölümü konusunda yaptığı görüşmeyi sordu. Gök, bazı bebeklerin hayati müdahaleler yapılmadığı için hayatını kaybettiğini ve bu tür olayların sistematik bir şekilde gerçekleştiğini kabul etti.
KARI FIRAT SARI ALIYORDU
Sanık Deniz Korkmaz ise lider Fırat Sarı’nın kurduğu sistemden yüzde 40 oranında kâr elde ettiğini doğruladı. Korkmaz, ifade verirken tüm bildiklerini anlattığını ve herhangi bir suçu gizlemediğini savundu.
İŞTE DAVANIN İLK GÜNÜNDE OLANLAR
Davanın ilk gününde hemşire Hakan Doğukan Taşçı, bebeklerin sağlık sigortası üzerinden daha fazla gelir sağlamak için entübe sürelerinin kasıtlı olarak uzun gösterildiğini açıkladı. Taşçı, “Bebeklerin tedavi süreleri uzatılarak SGK’dan fazla ödeme alınıyordu. Ayrıca kullanılmayan ilaçlar satılıyordu” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın taraf olduğu davanın soruşturması sürerken, mahkeme heyeti ifadeleri detaylı incelemeye devam ediyor.