Yazın cost kışın tost

Abone Ol
İyi bir puanla üniversite oku, bölümünde başarılı ol, en az iki lisan konuş, sayısız belgeyi odandaki duvara assan da artık sen turizmdesin. Hayatın seni yönlendirmesiyle, iyi bir ofisin ve birçok personelin vardır. Çok iyi bir yöneticiyken kendini bir anda cost’a bıraktın. Artık her şeyin cost olmuştur.
İşletme sahipleri müdürümüze ‘’cost’u düşür.’’ dedi.
Müdürümüz telaşlandı. ‘’ Ya işten anlamadığımı düşünüp kovarlarsa?’’
Okunmuş okul, alınmış belgeler cost içindir.
Müdürlerimiz yazın cost der, işsiz kaldıktan sonra kışın tost yer.
Bu böyle geldi. Böyle de gidecek. Bakmayın öyle düzelecek diye söylemlerine.
***
Cost düşer.
Kalite yerlerdedir.
Oda fiyatın zaten zirvededir.
Mutfağın neyi nereye koyduğunu bilinmiyor. Stok nereye yapılıyor belli değil. Malzemenin neye göre niye alındığı zaten meçhul. Personelin dışarıya içki götürmesi. Müdürün amcası, eşinin eltisi de bunu etkilemiyor değil. Bütün bunlara rağmen, her gün sayım yapsan da çare etmez. Ya fazla ya eksiksin sen turizmde.
‘’1**8 Numaralı odada kalan aileyi yemekte takip edin. Kaç tabak yiyorlar ?’’ :D
Klasik cost hesaplama formülü. Tabak başı maliyet önemlidir sayın okur.